Mihajlovićeva i Čen Bo o problemima zbog koronavirusa

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo i predstavnicima kineskih kompanija koje realizuju infrastrukturne projekte u našoj zemlji o problemima uzrokovanim epidemijom koronavirusa u Kini.

Zorana Mihajlović je istakla da Srbija i Kina imaju čelično prijateljstvo i da, kao što je Kina uvek bila uz našu zemlju, tako će Srbija uvek biti uz kineske partnere i u lepim i u manje lepim okolnostima, kao što je sada slučaj sa epidemijom sa kojom se suočava.

"Srbiji su izuzetno važni kineski radnici i stručnjaci i danas smo sa kompanijama koje su radile i rade na najvrednijim i najvećim infrastrukturnim projektima u Srbiji, kao što su Pupinov most, auto-put ‘Miloš Veliki‘, izgradnja brze pruge Beograd–Budimpešta i drugi, razgovarali kako da rešimo probleme uzrokovane epidemijom u njihovoj zemlji. Imamo puno razumevanja za trenutnu situaciju i Vlada Srbije i sve srpske kompanije učiniće sve što mogu da pomognu našim kineskim partnerima da se prevaziđu izazovi", rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je u ime Srbije poželela Kini da se što pre izbori sa problemom epidemije virusa i dodala da željno očekuje vreme kada ovakve probleme više nećemo imati, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo istakla je da se radi o problemu koji utiče ne samo na kinesku, već i svetsku ekonomiju, ali i na saradnju sa Srbijom u realizaciji velikih projekata, te izrazila zahvalnost Mihajlovićevoj i Vladi Srbije na pomoći i razumevanju.

"Suočavamo se sa nedostatkom radnika i inženjera iz Kine, kao i opreme. U pitanju je privremeni uticaj, epidemija se stabilizuje, broj obolelih se smanjuje i kineske kompanije su preduzele sve mere da se negativni uticaj epidemije smanji. Hvala medijima koji prate situaciju sa epidemijom, kao i svim srpskim građanima na solidarnosti sa kineskim narodom", rekla je Čen Bo.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kineskih kompanija "Šandong", CRBC, CCCC & CRIC, "Pauer Čajna" i CMEC.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво