Gradonačelnik Niša zaobišao Miškovićevu investiciju od 70 miliona evra 1Foto Kompanija Delta

U Nišu je juče položen kamen temeljac za Delta planet šoping-mol koji će, kako je najavljeno, biti „najveći i najsavremeniji šoping-mol u širem regionu“.

Mada je u pitanju investicija vredna 70 miliona evra, koja će obezbediti posao za 1.500 radnika, gradonačelnik Darko Bulatović nije prisustvovao početku njene realizacije.

– Očekujemo da Delta planet šoping bude završen na proleće sledeće godine. Do tada će na ovom gradilištu raditi i do 700 radnika, kako bi Niš dobio ne samo najveći nego i najmoderniji Delta planet šoping-mol u regionu. Uvereni smo da će ovo postati novi centar Niša, pošto se to već dogodilo u Beogradu, Banjaluci ili Podgorici gde imamo šoping-molove – rekla je Zorana Burlić, generalna direktorka Delta Real Estate Grupe, koja uz Delta holding stoji iza ove investicije.

Predstavnici Delte su kazali da će ukupna površina šoping-mola iznositi 39.900 kvadratnih metara, a prostor za izdavanje 28.200 kvadrata. Osim šopinga, posetiocima će biti ponuđeno „dosta sadržaja za zabavu“, među kojima i bioskop sa prvom 4DX salom u Nišu, restoran, kafići i igraonice. Velika pažnja posvećena je inovativnim rešenjima koja će štedeti energiju, kazali su oni.

U kabinetu gradonačelnika Bulatovića, koji je zvanično pozvan na polaganje kamena temeljca, do zaključenja ovog izdanja nisu odgovorili na pitanje Danasa zašto on nije prisustvovao ovakvom događaju.

Bulatović nije odgovarao na naše SMS poruke, a Marina Kostić, pomoćnica gradonačelnika zadužena za informisanje i odnose sa medijima, koja nam je kazala da je „na sastanku“ i da joj pitanje prosledimo imejlom, takođe je uskratila odgovor.

Nezvanični izvori bliski kabinetu gradonačelnika kazali su za naš list da „ne postoji spor“ između Grada Niša i Delta holdinga, čiji je osnivač Miroslav Mišković po dolasku aktuelne vlasti 2012. godine među prvima bio priveden, a prošle godine i osuđen za utaju poreza.

„Postoji puna saradnja bez koje jedna ovakva investicija ne bi mogla ni da počne“, rekli su oni. Ovi izvori su dodali da je gradonačelnik bio „objektivno sprečen da dođe“, ali da su polaganju kamena temeljca prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević, sadašnji i bivši predsednik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Dušan Radivojević i Milan Ranđelović, kao i gradski urbanista Nikola Lečić.

Gradonačelnik Bulatović i najviši gradski funkcioneri, inače, po pravilu prisustvuju svečanom početku realizacije svih većih investicija u Nišu, a „ne beže“ ni od promovisanja daleko manjih poduhvata koji nailaze na odobravanje građana. Bulatović je, tako, u pratnji medija, umeo da obiđe radove na uličnoj deonici od 200 metara ili na postavljanju kanalizacione mreže od 160 metara.

I sam predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić povremeno je dolazio u Niš kako bi lično promovisao veće investicije. On je, tako, pre godinu i po dana položio kamen temeljac za fabriku Cumtobel, što je investicija od 30,6 miliona evra, koja će da obezbedi posao za 1.100 radnika, kao i za fabriku IMI, koja „vredi“ 33 miliona evra i uposliće 1.250 radnika.

„Delta“ planira investicije od 400 miliona evra

Zorana Burlić je kazala da „Delta“ nastavlja svoj veliki investicioni ciklus, koji je započeo gradnjom hotela Interkontinental u LJubljani, nastavljen Delta planetom u Banjaluci, a zatim i Delta planetom u Varni. Kompanija u ovom trenutku u Beogradu gradi Indigo hotel i poslovnu zgradu Delta house takođe u Beogradu, rekla je ona, najavljujući plan kompanije da u narednim godinama investira oko 400 miliona evra u izgradnju 370.000 kvadrata poslovnog prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari