Vlada Srbije uskoro o Nacrtu zakona o pravima boraca, vojnih i civilnih invalida 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Bojan Cvejić

Nacrt zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova porodica biće upućen na prvu sledeću sednicu Vlade Srbije, a zatim će predlog tog zakona u skupštinsku proceduru, najavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

„Nacrt zakona, u čijoj su pripremi učestvovali i predstavnici samih udruženja, predstavlja sublimaciju 12 postojećih zakona, četiri uredbe, jedne odluke, četiri protokola, četiri uputstva, dva sporazuma i jednog zaključka“, kazao je Đorđević nakon sastanka s predstavnicima udruženja ratnih vojnih invalida i boraca.

Dodao je da su smernice za izradu novog zakona bile da nijedno pravo ne sme biti uskraćeno, već da se u skladu sa mogućnostima države uvedu dodatna prava te je u Nacrt zakona uvedeno devet novih prava.

Ministar je istakao da će se nastaviti saradnja s udruženjima ratnih vojnih invalida i boraca, radi omogućavanja njihovih većih prava i boljeg položaja.

„Svi zajedno moramo da poštujemo one koji su se borili za našu zemlju, sačuvamo sećanje na one koji su dali živote za naše bolje sutra i našu državu, jer oni predstavljaju naše heroje i, kao društvo i država, moramo da im pokažemo zahvalnost i poštovanje za sve što su učinili“, rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari