Vašington post: Glavni tužilac u SAD ne može više - zbog Trampovog tvitovanja

Glavni američki državni tužilac Vilijam Bar razmišlja o napuštanju svoje funkcije zbog tvitova predsednika Donalda Trampa o istragama Ministarstva pravosuđa.

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

09:58

Vašington post: Glavni tužilac u SAD ne može više - zbog Trampovog tvitovanja
EPA-EFE/ Chris Kleponis

Bar je to najavio osobama bliskima Trampu, ali ne i predsjedniku izravno, piše Vašington post.

"On ima svoje granice", navodi Post osobu blisku Baru.

On bi mogao da podeli svoja razmišljanja s ljudima bliskima Trampu u nadi da će predsednik dobiti poruku i prestati da tvituje o istragama Ministarstva pravosuđa, dodaje list.

Bela kuća i Ministarstvo pravosuđa nisu odmah odgovorili na upit Vašington posta za komentar.

Tramp je u utorak kazao da ima potpuno poverenje u Bara, koji je prošle nedelje u intervjuu rekao da mu postaje nemoguće da radi posao uz Trampov običaj tvitovanja.

Tramp: Otežavam mu posao

"Otežavam mu posao... s tim se slažem", rekao je Tramp novinarima. "Državni tužilac je čovek velikog integriteta."

''Vreme je da se zaustavi tvitanje o kaznenim predmetima Ministarstva pravosuđa. Ne mogu da radim svoj posao s konstantnim komentarima koji me potkopavaju'', kazao je Bar za ABC News.

Iako je dao potporu Baru, Tramp je također pozitivno govorio o tvitovanju. "Društveni mediji su mi jako važni jer mi daju glas", kazao je.

Prošle nedelje tužioci koji su vodili slučaj protiv Trampovog prijatelja Rodžera Stouna, koji je prošle godine proglašen krivim za ometanje pravde, zastrašivanje svedoka i laganje Kongresu, predložili su sudu da Stounu odredi kaznu zatvora u trajanju od sedam do devet godina.

Tramp je na svom Tviteru napao takvu odluku te kazao kako je ona nepoštena, a dan kasnije Bar i ostali visoki zvaničnici ministarstva, ujedno i glavnog državnog tužilaštva, odbili su preporuku četvoro tužilaca jer bi ona, kako su utvrdili, bila neprimerena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: