WSJ: Kina je blesnik Azije; Kina: Nema akreditacija za vas

Kina oduzela pres akreditacije novinarima "Vol Strit Džurnala" nakon što je list odbio da se izvini za kolumnu u kojoj je Kinu nazvaio "bolesnikom Azije".

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

09:44

WSJ: Kina je blesnik Azije; Kina: Nema akreditacija za vas
EPA-EFE DAVID CHANG

Kina je, istovremeno, poručila da se oštro protivi novim pravilima, koje su SAD uvele protiv pet medija koje podržavaju vlada i Komunistička partija.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang rekao je na dnevnom brifingu da se Peking žalio listu zbog kolumne, koju je Kina kritikovala kao rasističku, ističući da se njome unižavaju napori Pekinga u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Međutim, kako je dodao Geng, list se nije izvinio niti je pokrenuo istragu protiv odgovornih.

Geng nije identifikovao novinare, kojima su oduzete akreditacije.

On je dodao da Kina ima pravo da odgovori na akcije Vašingtona, prenosi Rojters.

Administracija američkog predsednika Donalda Tramp saopštila je u utorak da će početi da se odnosi prema pet kineskih državnih medija, koji posluju u SAD, isto kao prema stranim ambasadama, zahtevajući od njih da registruju svoje zaposlene i imovinu u SAD u Stejt departmentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: