HALAND KAO BOLT: Norvežanin pretrčao 60 metara za 6,64 sekunde (VIDEO)
Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

BRZI VOZ

HALAND KAO BOLT: Norvežanin pretrčao 60 metara za 6,64 sekunde (VIDEO)

Fudbal -

Napadač Borusije Dortmund Erling Haland demonstrirao je neverovatne trkačke sposobnosti u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona protiv PSŽ.

Njegova ekipa je pobedila prvaka Francuske rezultatom 2:1, a oba gola za Milionere su delo sjajnog reprezentativca Norveške.

Prema pisanju Skaj Sportsa, 19-godišnjak je udaljenost od 60 metara pretrčao za 6,64 sekunde. Svetski rekord u ovoj disciplini je samo 0,3 sekunde bolji - 6,34, a postavio ga je Amerikanac Kris Kolmen pre tačno dve godine.

HAland je postao prvi fudbaler u istoriji Lige šampiona koji je igrao za dve ekipe u jednoj sezoni u elitnom takmičenju. Prvi deo sezone proveo je u Salcburgu za koji je postigao osam golova, a sa dva protiv PSŽ upisao je već 11 za Milionere u osam mečeva u dresu nemačkog kluba.

Revanš utakmica je 11. marta na Parku prinčeva.

Atalanta – Valensija

Atalanta je u Seriji A postigl 17 golova više od Juventusa, a Valensija ima ozbiljnih problema zbog odsustva defanzivaca Gabrijela Pauliste, Ezekijela Garaja i Kristijana Pičinija. Stoga bi mogla da se isplati kombinacija 1&3+ sa kvotom 2,35. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Atalanta – Valensija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track