LŠ - Liverpul nemoćan na ''Vandi'', Atletiko nosi prednost na Ostrvo!

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.02.2020.
22:53
Izvor: Sportske.net

Minimalna, ali vredna. Moglo je i ubedljivije, bez obzira na inicijativu gostiju u većem deču meča.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

U prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, Atletiko je pred svojim navijačima na ''Vanda Metropolitanu'' u Madridu savladao Liverpul sa 1:0 i tako stekao prednost pred revanš na ''Enfildu''.

Atletiko je odlično započeo meč, Simeoneov tim je od samog starta preuzeo inicijativu i vrlo brzo je našao put do mreže.

Igrao se četvrti minut, kada su domaći iznudili korner sa desne strane, fabinjo je u kaznenom prostoru Liverpula loše reagovao, lopta je stigla do Saula u peterac, a fudbaler Atletika ovu priliku ne propušta - Alison je nemoćan, 1:0 za Atletiko.

Usledio je period ofanzivnije igre Liverpula, ali bez pravih rešenja na polovini domaćina.

Na drugoj strani, malo je nedostajalo da Atletiko duplira svoju prednost. U 20. minutu Robertson je u poslednjem treutku intervenisao ispred Alvara Morate, a šest minuta kasnije Morata je imao sjajnu priliku kada je prevario Fabinja, međutim Alison uspeva da zaustavi njegov udarac.

Do kraja poluvremena još dve situacije pred golom Atletika. Najpre je Salahu opravdano poništen gol zbog ofsajda, a zatim je usledila situacija kada su gosti tražili penal posle duela Manea i Vrsaljka u kaznenom prostoru domaćina, ali za sudiju Marčinjaka je ovde sve bilo čisto.

U poluvremenu po jedna izmena na obe strane, kod domaćih Lemara je zamenio Ljorente, a u Liverpulu je Origi ušao umesto Manea.

Liverpul je želeo što pre da stigne do izjednačenja, ali i dalje njegovi napadači nisu imali prava rešenja za odbrambeni bedem ''Jorgandžija''.

Najbliži izjednačenju gosti su bili u 53. minutu, kada je posle centaršuta Aleksander-Arnolda šutirao Salah, ali lopta je završila tik pored stative.

Petnaest minuta kasnije Marota se obrukao na drugoj strani, promašio je loptu posle centaršuta sa leve strane, potpuno neometan, u situaciji kada je mogao mnogo problema da napravi gostima.

Devet minuta kasnije i Renan Lodi je pripretio gostima, ali je zamalo bio neprecizan, a do kraja meča Liverpul je imao jalovu inicijativu koja nije donela željeni rezultat ekipi Jirgena Klopa.
-
Baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak