RADNIČKI SE ZAHVALIO ZA PRIZNANJE: Sretenjski orden nagrada za prvi vek postojanja
Foto: Printskrin

Obeležili 100 godina

RADNIČKI SE ZAHVALIO ZA PRIZNANJE: Sretenjski orden nagrada za prvi vek postojanja

Ostali sportovi -

Sportsko društvo Radnički iz Beograda, dobitnik Sretenjskog ordena prvog stepena za zasluge u sportu, saopštenjem se zahvalilo svima koji su doprineli nagradi u godini kada obeležava vek postojanja.

"Sportsko društvo 'Radnički' 20. aprila 2020. godine navršava 100 godina postojanja, stotu godinu prebogate istorije na koju smo ponosni jer smo kao sportsko društvo dali 17 narodnih heroja, izgubili 118 članova koji su položili svoje živote u Drugom svetskom ratu i anti-fašističkoj borbi, što smo, kao sportski kolektiv podarili svojoj zemlji 300 reprezentativaca, osvojili 20 olimpiskih medalja, 29 medalja sa svetskih i 51 medalja sa evropskih prvenstava, brojne titule državnih prvaka u raznim sportovima i još mnogo toga ali i zbog toga što su iz naših redova stasale istinske sportske legende", navodi se u saopštenju.

Sportsko društvo Radnički, ističu sa Crvenog krsta, zahvaljuje se Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije, što je "prepoznao svu predanost našeg sportskog društva afirmaciji sporta, olimpijskog duha i slobodarskih ideja koje negujemo već čitavi vek i adekvatno nagradio naše društvo dodeljivanjem ovog visokog državnog priznanja".

"Sportsko društvo Radnički se ovom prilikom takođe zahvaljuje i svim svojim prijateljima, sportskim kolegama i saradnicima koji su bili uz nas svo ovo vreme, koji nas nisu napuštali kad je bilo najteže već su iskreno i bezrezervno verovali u nas.

Nadamo se da ćemo i našu jubilarnu, stotu, godinu postojanja dočekati zajedno i obeležiti na način dostojan ovog visog znamenja kojim smo odlikovani, naše istorije i ostvarenih rezultata i da ćemo svi zajedno ući u svoj drugi vek postojanja", zaključuje se u saopštenju.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track