Ovo nije moja himna, to je karikatura: Josipa Lisac pevala na inauguraciji Zorana Milanovića, pa NALJUTILA Hrvate (VIDEO)

Novosti Online

18. 02. 2020. u 17:23

Izvođenje pevačiće nije moglo da prođe bez komentara na društvenim mrežama

Ово није моја химна, то је карикатура: Јосипа Лисац певала на  инаугурацији Зорана Милановића, па НАЉУТИЛА Хрвате (ВИДЕО)

PRE nego što je novi hrvatski predsednik Zoran Milanović položio zakletvu za predsednika, Josipa Lisac je otpevala himnu "Lijepa naša domovino", a njeno izvođenje nije mogla da prođe bez komentara na društvenim mrežama.

Josipa je to otpevala na svoj način, međutim, reakcije su bile podeljene.

"E Josipa, Josipa, to nije moja himna", napisala je jedna korisnica, dok je drugi dodao da je njena izvedba "precenjeno pre*eravanje".

"Čini se da Milanović nije čuo unapred kako će Josipa Lisac izvoditi hrvatsku himnu. Ovo je bilo jezivo. Karikatura na himnu", oštar je bio jedan tviteraš.

Ipak, nisu svi bili tako ogorčeni.

"Josipa u svom stilu, vrlo kul. Desničari na aparatima", "Nešto novo nešto posebno, nešto drugačije, je da je čudno i sve, al tak nam je i u državi sve zbrda dola", "Umetnička interpretacija ...Za ozbiljnost stanja u državi ne može nam pomoći ozbiljna izvedba himne, već mnogo više od toga....", glasili su pojedini komentari.






(Večernji.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Blis

18.02.2020. 18:02

Najljepše su instrumentalne verzije himni - ne stavljaju u prvi plan izvođača vec himnu kao svečanu pjesmu odnosno kompoziciju posvećenu određenoj državi kojoj se izražava poštovanje na simboličan muzički način. Ova moda hor-solo pjevanja himni i na utakmicama, preuzeta iz Superbola u Americi, nije po našoj mjeri. Mi smo skloni kritici - kao mi bi je bolje otpjevali od onoga kome je poverena čast da je otpjeva. Umjesto da je ispratimo stojeći mirno, mi pjevamo i tapsemo ko na koncertu

Tek tada bi zapenili

19.02.2020. 13:43

@Blis - muziku je napisao Srbin, Runjanin, a tekst Rvat, Mihanović...

Mile

18.02.2020. 20:19

E ovo je sou program . Kako se samo smeje Milanoviceva zena i Kolinda ne moze da zadrzi smeh ! Himna nije samo tekst , himna je i melodija jednako vazna ! Ovo nije himna . A ovi sto drze ruku na grudima , i ne znaju sta slusaju .

Ivan Zgrozeni

18.02.2020. 21:29

Na kom jeziku to peva? Nista nisam razumeo? Cini mi se da ne zna tekst pa improvizuje. "Vetar grije... dajte boranije eeeee....iiiii

Miljan

19.02.2020. 08:40

Lepa Indijanska pesma... Šteta, što ništa ne razumem... Verovatno je neka vrsta zova ranjenog jelena...

Orao

19.02.2020. 14:29

ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ... ne daj Boze ih imati u kuci ...ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Jelena

20.02.2020. 11:37

Meni se bas dopalo. Najezila sam se. Jeste da ne lici na "njihovu ljepu" ali boze moj, izvodi Josipa Lisac,pevacica sa jedinstvenim stilom i oni su to znali. Nisu valjda ocekivali da ce njena interpretacija liciti na ladarice?!

Srbijo, Zuta kuco

20.02.2020. 12:15

Otkako se odvojio od srpskog hrvatski jezik je za nas postao potpuno nerazumljiv. Nista nisam razumeo.