Ex -Yu

Uhapšene tri osobe zbog paljenja crnogorske zastave

Uhapšene tri osobe zbog paljenja crnogorske zastave
Foto: Ilustracija | Uhapšene tri osobe zbog paljenja crnogorske zastave

PODGORICA - Crnogorska policija uhapsila je danas tri osobe kojima je Tužilaštvo odredilo zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da su u Budvi zapalila zastavu Crne Gore.

U saopštenju je navedeno da su, po nalogu državnog tužioca u Kotoru, uhapšeni I.R. (30) iz Plava, N.Š. (26) iz Andrijevice i M.Š. (25) iz Danilovgrada, a osumnjičeni su da su u nedjelju, 16. februara, počinili krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

Rukovodilac Jedinice za opšti kriminalitet u Centru bezbjednosti Budva Vesko Nedović rekao je da su 16. februara oko ponoći obaviješteni da je zapaljena zastava Crne Gore, koja je bila istaknuta na jarbolu na šetalištu Slovenska obala, u blizini rta Zavala.

"Službenici Centra bezbjednosti Budva su na terenu ustanovili da je zastava spuštena sa jarbola i zapaljena", rekao je Nedović.

On je naveo da je o događaju upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru, po čijem nalogu su službenici Centra bezbjednosti Budva izršili uviđaj, a koji je naložio preduzimanje mjera i radnji na rasvjetljavanju događaja i identifikaciji izvršilaca.

"Rezultat preduzetih mjera i radnji pripadnika Centra bezbjednosti Budva je identifikacija osumnjičenih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije