ČETIRI I PO MESECA OD BRUTALNOG UBISTVA LANE BIJEDIĆ: Policijska istraga još nije dala rezultate!
Foto: Avaz.ba

stravičan zločin

ČETIRI I PO MESECA OD BRUTALNOG UBISTVA LANE BIJEDIĆ: Policijska istraga još nije dala rezultate!

Bosna i Hercegovina -

Četiri i po meseca nakon ubistva Lane Bijedić, istraga je još bez rezultata. Tinejdžerka iz Mostara ubijena je 6. oktobra prošle godine, veče pre odlaska na studije u Sarajevo, u mestu Studenci. Policija je utvrdila kako je nakon ubistva bačena u obližnju rečicu Studenčicu gde je telo i pronašao lokalni ribar. To je gotovo sve što se zna o ovome ubistvu koje je potreslo Hercegovinu.

Novih saznanja u istrazi još nema, a potvrdio nam je to i Josip Aničić, tužilac u Tužilašstvu Zapadnohercegovačke županije koji vodi ovaj slučaj.

On je nedavno bio i u Beogradu, gde je razgovarao s majkom ubijene Lane, Ninom Bijedić, dekanom Fakulteta informacijskih tehnologija Univeziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

foto: Facebook/Nina Bijedić

"Razgovarali smo, uzeli smo iskaz od nje, ali iz njega nismo doznali ništa novo što bi nas uputili na rasvetljavanje ovoga slučaja", kazao nam je Aničić. Lanina majka od smrti ćerke živi u Beogradu.

Mediji su već pisali kako je odlučno odbacila mogućnost da je njena ćerka počinila samoubistvo, a ništa novo nije se doznalo ni iz veštačenja mobilnog telefona ubijene Lane Bijedić.

"Dobili smo podatke iz mobilno telefona, ali ni oni nas nisu uputili na neki trag - pojašnjava Aničić, koji nas je u oktobru prošle godine, tri nedelje nakon ove tragedije, uveravao kako istraga ide u dobrom smeru te da će ubica biti otkriven.

foto: Avaz.ba

Sada je sve stalo, tragova nema, iako je saslušano više desetaka svedoka, a analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza te brojne istražne radnje nisu doneli konkretan pomak.

"Imamo još nekoliko koraka koje ćemo napraviti u nastavku ove istrage", kazao je Aničić, ne želeći da otkrije koji su to koraci koji bi tužilaštvo i policiju doveli do ubice Lane Bijedić.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track