Replika o organizovanom kriminalu

Tema emisije Replika B92 sinoć je bio organizovani kriminal.

Izvor: B92

Petak, 09.02.2007.

08:40

Default images

Osvrćući se na nedavno hapšenje pripadnika zemunskog klana Aleksandra Simovića, Tomo Zorić, portparol Specijalnog tužilaštva, privođenje odbeglog kriminalca pripisao je efikasnosti policije.

S druge strane, bivši šef Državne bezbednosti Goran Petrović kaže da je čudno što se sve odigralo u izbornoj kampanji, a da dve i po godine nije bilo nikakvih rezultata.

Petrović: Simović nije bio sam. On nije jedini član koji je u bekstvu i logično je da postoji komunikacija s ljudima koji mu daju logistiku i s drugim pripadnicima klana. Policijski mi je neshvatljivo da hapsite jednog pripadnika klana, a da istovremeno ne dajete nikakve informacije o drugim članovima klana koji su takođe u bekstvu i koji su s njim morali biti, logično, u komunikaciji.

Zorić: Apsolutno je nemoguće hapšenje kriminalca takvog kalibra tempirati i da to baš padne u vreme izborne kampanje. Pa, zar iko ozbiljan misli da je bilo moguće reći: 'Ajde Simoviću, krij se ti negde, pa kad dođu izbori, onda ćemo da te lišimo slobode'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: