Skup opozicije koja podržava bojkot izbora sutra u Kragujevcu 1Foto: Twitter/ @pfcgravedigger

Predstavnici opozicije, udruženja i gradjani koji su za bojkot izbora okupiće se sutra u 18 časova na Đačkom trgu u Kragujevcu.

Kako se navodi u pozivu na Fejsbuk stranici „Jedan od pet miliona Kragujevac“, bojkot „nema alternativu“ jer vlast za četiri godine nije uradila ništa kako bi obezbedila uslove za izbore.

Najavljeno je da će učesnici skupa biti lider Dveri Boško Obradović, predsednik Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić i narodna poslanica Sonja Pavlović.

„Jedini ispravan stav u pogledu etičnosti, civilizovanosti i patriotizma je stav koji se sažima u samo jednu reč – bojkot“, navodi se u objavi Jedan od pet miliona Kragujevac.

Oni su podsetili da je pre tačno četiri godine celokupna srpska opozicija na prvom zajedničkom sastanku zaključila da nema uslova za izbore i uputila zahteve režimu da ih obezbedi.

„Gradjani, partije, udruženja koji budu izdržali bojkot, biće temelj nove, demokratske i slobodne Srbije“, navodi se u pozivu na skup na Djačkom trgu, koji su učesnici skupa nazvali Trg slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari