Sad ću da se ubijem!: Pacijent UDARAO medicinske sestre, smirio se, pa počeo da UBADA sebe, očevidac opisao detalje UŽASA u sokobanjskoj bolnici

NovostiOnline/ V.Đ.

17. 02. 2020. u 17:35

Samoubistvo pacijenta u specijalnoj bolnici "Ozren" kod Sokobanje

Сад ћу да се убијем!: Пацијент УДАРАО медицинске сестре, смирио се, па почео да УБАДА себе, очевидац описао детаље УЖАСА у сокобањској болници

Foto V. Đ.

PACIJENT Specijalne bolenice za plućne bolesti "Ozren", nedaleko od Sokobanje, R. S. (69), ubio se danas u prostorijama te medicinske ustanove tako što je iskasapio sebe po stomaku, najverovatnije nožem.


- Čuo sam neku buku i izašao iz sobe - priča nam Branko Đurić (67). - Video sam kako R. S. beži niz hodnik i viče kako želi da ide kući. Bio je toliko uznemiren da medicinske sestre nisu mogle da ga savladaju. Sve vreme je vikao kako je bolje da ga puste ili će se ubiti.


Buka je probudila i Bratislava Begoviića (83). On je izašao iz svoje sobe i video metež u hodniku.



- R. S. je udarao sestre, a ja sam prišao i pomogao sam im da ga savladaju - kaže nam Begović. - Medicinsko osoblje ga je smestilo u kolica i odvelo ga u njegovu sobu.


Međutim, kada su svi pomislili da se situacija smirila, R. S. je izašao u hodnik i, po rečima jednog očevica, u ruci je držao oštar predmet i uzviknuo: "Sad ću da se ubijem!"


- Nisam mogao da verujem šta se događa - ispričao nam je jedan od pacijenata.


- R. S. je počeo sebe tim oštrim predmetom da ubada po telu, a zatim je pao na pod.


Povređeni R. S. tada je još davao znake života. Kako saznajemo, on je hitno transportovan u bolnicu u Aleksincu, a zatim i u Toponicu kod Niša, gde je i preminuo.

Dr Mihajlo Jovanović, direktor Specijane bolnice za plućne bolesti, kaže, za "Novosti", da je R. S. po prijemu najpre bio upućen u psihijatrijsku bolnicu u Toponicu kod Niša, gde je zaključeno da je bezopasan, nakog čega je vraćen u "Ozren".


On dodaje da je R. S. po svemu sudeći danas imao akutni napad psihoze, jer je pretio medicinskim sestrama i napadao ih, a one nisu uspele da ga spreče da povredi sebe.







Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

boki

18.02.2020. 05:38

Medicinsko odoblje pomaze i leci razbojnika i nasilnika a on ih vreda i napada.Svakom nasilniku koji se u kradi tuci.povredi naplatiti sve troskove lecenja cesto se zivot ktiminslca ulazu napori da se spasi zivot a zrtve niko i be obraca psznju.Dali ce nasilnici povediti drzsvu u sudove ako se nastsvi sa blagim kaznama