Broj zaraženih na "ukletom" kruzeru nastavlja da raste

Kod još 99 osoba na kruzeru "Dajmond princes" usidrenom kod Jokohame potvrđen je novi koronavirus, saopštilo je japansko Ministarstvo zdravlja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.02.2020.

11:05

Broj zaraženih na
EPA-/ FRANCK ROBICHON

Time je broj zaraženih na brodu, na kojem se među 3.711 putnika i članova posade nalazi i 14 srpskih državljana, porastao na 454, nakon što je juče zaraženima proglašeno 355 osoba.

Grupa američkih državljana evakuisanih sa kruzera stigla je danas specijalnim letom u Kaliforniju, a ranije je saopšteno da je od oko 400 Amerikanaca koji su napustili brod zaraženo najmanje 40.

Zaraženi će biti lečeni u japanskim bolnicama. Jedan američki putnik rekao da je da želi da ostane na kruzeru do kraja karantina, 19. februara, jer ga je strah od vožnje s ostalim putnicima, najpre u autobusu pa potom i u avionu.

Brod je stavljen u karantin početkom februara, nakon što je testiranje pokazalo da je muškarac koji se iskrcao u Hongkongu bio pozitivan na novi koronavirus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: