©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 18. februar): Svi prate Milionere sa PSŽ-om i Liverpul u Madridu

Vreme čitanja: 4min | uto. 18.02.20. | 08:34

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji događaji očekuju ovog utorka

ATL. MADRID – LIVERPUL, 21.00
(Fudbal, Liga šampona)

Verovatno tvrda, možda ne i mnogo efikasna utakmica nokaut faze. Jasno, jer Liverpul je sve do sada u ovoj sezoni odradio perfektno. Jorgandžije su pravi takmičarski tim, ali su ove sezone van svog ritma. Imali su dosta problema sa povredama, što je rezultiralo brojnim lošim rezultatima i šokantnom eliminacijom u Kupu kralja. Atletiko će pokušati na svoj način da dođe do pozitivnog rezultata. Defanzivni bedem za odbranu gola, na kojem će stajati sjajni Jan Oblak, pokušaće da zaustavi ubitačnu navalu protivnika.

Izabrane vesti

DORTMUND – PSŽ, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Kako razvijaju i završavaju akcije, koliko su efikasni napred, a šuplji pozadi, deluje da će okršaj Borusuje i Pari Sen Žermena biti poslastica osmine finala Lige šampiona. Borusija će biti lišena pomoći povređenog kapitena Marka Rojsa, iz istog razloga odsutni su Tomas Dilejni i Julijan Brant, međutim, sve oči navijača biće uprte u Erlinga Halanda. Pari Sen Žermen nema većih kadrovskih, ali ima probleme unutar tima. Tomas Tuhel nikako da smiri višemesečno nezadovoljstvo Kilijana Mbapea, ali ne treba smesti s uma da PSŽ igra toliko uigrano da Miloneri ne mogu da se nadaju bilo kakvom popustu.

MADERVEL – SENT MIREN, 20.45
(Kup Škotske, osmina finala)

Pva utakmica donela je X, odnosno prelaz 2-X. Vodila se u bukvalnom smislu rovovska bitka dva u poslednje vreme jako potištena sastava. Istina, toliko su i jedni i drugi pucali po golu protivnika tako da prolazak 0-2 igre na ovom susretu možemo smatrati pukom slučajnošću. Ako ćemo po ligaškom učinku Madervel bi trebalo da je bolji, ali to ne mora da znači ništa ako se razmišljajući o domaćinu setimo tri vezana poraza ekipe na terenima škotske elite.

ZETA – SUTJESKA, 17.30
(Fudbal, Crna Gora 1)

Okršaj gornjeg doma crnogorske tabele Sutjeska dočekuje rastrojena zbog poraza od Budućnosti u derbi meču 17. kola, te dva vezana X ishoda sa Grbljom i Titogradom. Zeta igra na preskok, teži svrgavanju Iskre sa trećeg mesta, pa neće popustiti iako je u proteklom kolu poražena od Koma s minimalcem. Biće napeto, verovatno s malo golova, mada Sutjeska može da se pohvali da je u međusobnom skoru bolja iako joj je Zeta na poslednjih pet viđanja u tri navrata otimala X.

PORTSMUT – EKSITER, 20.45
(Engleska, LDV kup)

Statistika je ujednačena i glasi 3:3:3. U poslednja dva međusobna okršaja rivali su slavili sa po 1:0. Domaći imaju devet trijumfa iz poslednjih deset mečeva, uz jedan poraz. Interesantno, poslednje četiri pobede su sa po 2:0. Gosti su u seriji od tri pobede, a na ovim mečevima bilo je pregršt golova. Sve u svemu, za Portsmut je ovo idealna prilika, jer kvalitet je na strani domaćina koji bi realmo trebalo da se lagano snađe sa Eksiterom.

NAPREDAK A. – BORAC, 18.00
(Košarka, Srbija 1)

Borac Marka Marinovića svojski je namučio Partizan na Kupu Radivoja Koraća. Dakle, lider KLS-a, pa i ABA 2 lige bez bilo kakvog dvoumljenja za klasu je jači od Napretka koji ima tri poraza sa poslednjih pet KLS izlazaka na teren. Oni su na poslednjem meču savladali Mladost sa 79:80, ali naspram uštelovanog Borca s Đokovićem, Majstorovićem, Čarapićem i ostalima šanse su im vrlo male.

KOLUBARA – SLOBODA UŽICE, 19.30
(Košarka, Srbija 1)

Vratile su se Ere na završni turnir Kupa Radivoja Koraća nakon šest godina i nisu se osramotile. Sloboda je dokazala da je zrela za ABA 2 ligu, iako je u nacionalnom kup takmičenju poražena od Dinamika sa 82:73. Kolubara može da im parira budući da je na poslednjih pet KLS okršaja dobijala OKK Beograd, Vojvodinum, Metalac, a zatim i Dinamik sa 73:79. Naravno, bilo bi lepo da bude napeto ukoliko Užičani ne navale, pa ne ponove novembarski podvig iz osmog kola kada su Kolubaru bacili na kolena sa 108:80.

OKK BEOGRAD – DINAMIK, 19.00
(Košarka, Srbija 1)

OKK Beograd je u padu forme. Tri vezana poraza ove ekipe, znak su za Dorćolce da mogu da navale, naravno, sve u želji da se oslobode pritiska Novog Pazara, Zlatibora i Mladosti koji Dinamiku duvaju za vrat na KLS bojištu. Uostalom, posle poraza od 73:79, potrebna im je pobeda nad objektivno tehnički tanjem protivniku koga su u novembru poslednji put savladali sa 96:84.

D. LAJOVIĆ – ČEKINATO, 20.35
(Tenis, ATP, Rio de Žaneiro)

Vdeli su se u Dohi početkom januara prošle godine i Čekinato je bio bolji. Sada je red da Duci povuče odlučujući potez, jer njegova 23. pozicija na ATP listi ne dozvoljava da ga 111. na svetu osujeti u nameri da nastavi takmičenje u Brazilu. Verujemo u Lajovića, uz šta vredi spomenuti da su se svi do sada odigrani mečevi dva asa završavali u dva seta. Po dva puta slavili su i jedan i drugi.

KECMANOVIĆ – TOMPSON, 18.20
(Tenis, ATP Delrej Bič)

S verom u Miomira Kecmanovića koji je je do sada tri puta tukao Džordana Tompsona treba pristupiti tipovanju na ovaj par. Naš as poslednji meč je izgubio do Edmunda, a Tompson od Sepija. Budući da je 65. teniser sveta u dobroj formi, nadamo se da će Kecmanović uspeti da pronađe dobitnu formulu naspram pristupa igri koga gaji rival koga je naš as poslednji put pobedio u Dohi početkom januara.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara