17. februar  2020. 08.41  | Izvor: Tanjug

Jaramaz: Retko ko bi mogao da režira ovo

NIŠ -

Košarkaš Partizana Ognjen Jaramaz, posle osvajanja trofeja u Kupu Koraća, rekao je de da su ovim rezultatom pokazli da ove sezone igraju dobro.

Izabranici Andree Trinkijera u neizvesnoj završnici i posle dodatnog perioda uspeli su da pobede Crvenu zvezdu i da treću godinu zaredom osvoje "Žućkovu levicu".

"Retko ko bi mogao da režira ovo. Praktično smo tri četvrtine kontrolisali utakmicu, da bi oni početkom poslednje preokrenuli i zaista se tada menja psihologija igrača. Međutim, imali smo mnogo hrabrosti i malo sreće, Pejdž je pogodio tu trojku i dva penala i ušli smo u produžetak i onda ste sve videli", rekao je Jaramaz novinarima posle utakmice.

Jaramaz je finale završio kao MVP, a u dodatnih pet minuta postigao je poene koji su bili ključni za titulu.

"Možda sam prepoznao u nekim momentima da smo izgubili ritam u napadu, da treba neko da preuzme odgovornost. Zaista nisam jedini bio koji je preuzimao. Pejdž, Kori Volden, Rade Zagorac… Svi su dali neki doprinos".

Posle Superkupa ABA lige, Partizan je došao do još jednog trofeja, u ABA ligi je blizu prvog mesta u ligaškom delu, a obezbeđeno je i prvo mesto u Top 16 fazi Evrokupa.

"Uradili smo veliku stvar. Sjajan je osećaj, još jedan pokazatelj da smo ove sezone veoma, veoma dobri. Imamo kontinuitet utakmica, kontinuitet osvajanja trofeja, prvo Superkup ABA, sada i Kup Radivoja Koraća. Ipak imamo još dosta da radimo. Moramo da pobedimo Trento u Evrokupu, ako hoćemo prednost domaćeg terena do kraja. Sada kreće ono najbitnije", zaključio je Jaramaz.

Tagovi
Srodne vesti