Eksperiment uspeo na Ol-Staru, četvrtina kakvu je Kobi zaslužio!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 17.02.2020.
08:15
Izvor: Sportske.net

Prvi put utakmica igrana po novoj formulu na kraju pobeda Lebronog tima, odlučio Dejvis sa bacanja.

EPA-EFE/NUCCIO DINUZZO
EPA-EFE/NUCCIO DINUZZO

Povezane vesti

Može se reći da je eksperiment sa resetovanjem uspeo. U znak sećanja na Brajanta, ovogodišnja utakmica imala je drugačiji format, praktično, nakon tr četrtine rezultat je izjednačen, pa smo videli ozbiljnu košarku do kraja. U toj poslednjoj četvrtini igralo se do 24 poena, odnosno pobednik je bila ekipa koja prva stigne do te kvote.

Pre toga, kao i obično, spektakl, zakucavanja, pokušaji da se napravi što lepši potez i zabavi publika u "Junajted centru".

Lebronov tim je slavio sa 53:41 u prvoj četvrtini, Janisova ekipa se revanširala, 51:30. U trećoj smo videli remi, a onda je počela ozbiljna košarka. Rezultat je resetovan, timovi su zaigrali odbrane, nije bilo više lakih zakucavanja, viđeni su faulovi kao da se igra plej of.

U finišu drama, prvo je Kris Pol propustio šansu za pobedu, Janisu i saigračima je šansu dao Embid, ali poslednju reč imao je centar Lejkersa Entoni Dejvis. On je svom kapitenu, i saigraču doneo trijumf sa linije penala, završilo se 157:155 za tim "Lebron".

Njih je predvodio Kavaj Leonard, 30 poena, Lebron i Kris Pol ddali su po 23. Jokić je odigrao tek 12 minuta, pet poena.

Na drugoj strani Adetokumbo 25, Voker 23, a prvi pehar MVP-ija, koji sada nosi ime po Kobiju, odneo je Leonard. "Kandža" je uz 30 poena, imao 7 skokova, 4 asistencija, 2 ukradene lopte, a ubacio je čak osam trojki. Zasluženo, nema šta.

Luka Dončić je završio sa 8 poena, najmanje u obe startne petorke, ali na kraju krajeva nije ni bitno, cilj je postignut, Brajant je dobio utakmicu kakvu je zaslužio, što neko reče njemu bi se najviše svideo pristup u poslednjoj četvrtini.

Sada sledi kratka pauza u NBA, za par dana timovi se vraćaju na parket.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke