Opet frka oko VAR-a, Lampard: Ovo ubija dušu! Solskjer se pravi naivan i priznaje: Srećom ga nije bilo dok sam ja igrao

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.02.20. | 10:41

Sporan je i prvi poništeni gol Čelsija

Mančester junajted je slavio sa 2:0 i vratio se u trku za mesto u Ligi šampiona, Čelsiju je ostalo samo da se žali na odluke sudije Entonija Tejlora, koji je pomilovao Harija Megvajera za šutiranje Mišija Batšuajija, a potom i poništio dva gola Plavaca. Da budemo precizni, odgovornost je na VAR sudiji Krisu Kavanou, ali to neće doneti nikakvu utehu Frenku Lampardu, koji smatra da je njegov tim žestoko oštećen u derbiju 26. kola Premijer lige.

Uostalom, samo su još Šefildu, u decembru protiv Brajtonu, na jednoj utakmici Premijer lige poništena dva gola. Ali krenimo redom. Prvo o tom Megvajerovom udarcu u međunožje rivala.
Pogledao sam snimak opet, VAR za to i služi, a oni opet nisu doneli pravu odluku. Megvajer je trebalo da bude isključen, to je jasno i to bi promenilo utakmicu“, decidiran je Lampard.

Izabrane vesti

Sam igrač naravno iznosi dijametralno suprotan stav.
Znam da sam ga zakačio, ali osetio sam da će pasti na mene i prirodna reakcija je bila da ispružim nogu da ga zaustavim. Nije to bio šut i nije bilo nikakve namere. Izvinio sam se i drago mi je što je sudija video smisao“, kaže Megvajer u čiju odbranu, maltene preslikanom rečenicom, staje i trener Junajteda Ole Gunar Solskjer.

Dobro, a taj poništen gol Kurta Zume? Jeste  prethodno Cezar Aspilikueta blago odgurnuo Brendona Vilijamsa, ali je i njega samog Fred gurnuo na protivnika.
Jesam gurnuo Zumu, ali i mene su gurnuli. Idi bar do ekrana, treba ti 30 sekundi. Sudija na terenu bi trebalo da je taj koji donosi odluke. Ja nisam krenuo na prvu stativu da bih gurnuo Vilijamsa. Ne kažem ni da je Fred napravio prekršaj za penal, ali moj start je bio posledica njegovog“, brani se Aspilikueta.

I Lampard je jasan, dok se Solskjer pravi naivan i kaže da nije video taj detalj. Bivši fudbaler Kris Saton, sada stručni konsultant na Bi-Bi-Siju nema dilemu.
Fred je gurnuo Aspilikuetu na Vilijams, gol bi morao da važi. Ovo je smešno. Vau. Nije mi jasno. Fred je inicijator svega ovoga“.

Na kraju i taj poništeni gol Žirua. Tu je sve jasno kao dan, jedno pet centimetara je Francuz u ofsajdu. Mada je jasno i da bi gol svakako bio priznat da smo u eri bez video tehnologije, jer tu sitnu razliku niko ne bi mogao da vidi. Čim je taj gol poništen na stotine Čelsijevih navijača krenulo je da izlazi sa Stamford Bridža. Ne 10 ili 20, već na stotine njih..
To ubija dušu. Ali je to bila samo kulminacija posle nekoliko incidenata. VAR je tu zbog ovakvih situacija, meni se ne sviđa, ali ako je i palace u ofsajdu – ofsajd je”, žali se Lampard.

Ovde je i Solskjer saglasan.
Srećom pa nismo imali VAR kad sam ja igrao. Bar nije bio opet pazuh problem”.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara