KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šumadija 1903 ubedljiva protiv Aranđelovčana

Podmlađeni tim zonaša sa Bubnja u drugoj proveri u okviru zimskih priprema, danas je na veštačkom terenu stadiona „Čika Dača“ savladao srpskoligaša Šumadiju iz Aranđelovca sa 4:1, a tri pogotka u prvom poluvremenu postigao kapiten Ljubo Nenadić.

Podmlađeni tim Šumadije 1903 odigrao je dobro protiv srpskoligaša iz Aranđelovca i
zasluženo pobedio

Iako je ovo bila tek druga probna utakmica, podmlađeni tim Šumadije 1903 pokazao je da se dobro priprema za ono što ga očekuje u nastavku sezone, gde ga očekuje trka sa Gružom za prvo mesto u Šumadijsko-raškoj zoni koje vodi u viši rang.

Izabranici trenera Željka Vasića odigrali su čvrsto, borbeno i ofanzivno tokom svih devedeset minuta, kao da se radi o utakmici za bodove. Sa dvojicom novajlija, golmanom Ristovićem iz Radničkog 1923 i Grkovićem koji je došao iz Goča, zonaš sa Bubnja prikazao je ofanzivnu igru sa sigurnim pasovima i postigao četiri pogotka zahvaljujući trostrukom strelcu Nenadiću i raspoloženom Đorđeviću.

Srpskoligaš iz Aranđelovca je u nezavidnoj situaciji i nalazi se pri dnu tabele sa istim brojem bodova kao i poslednjeplasirana Mokra Gora i Mačva iz Bogatića. Za „spasioca“ na klupu je doveden trener sa profi licencom Kragujevčanin Neško Milovanović, koji je u dogovoru sa upravom kluba obezbedio pojačanja.

Sastav srpskoligaša iz Aranđelovca u prvom poluvremenu olako primio tri gola

Tim Aranđelovčana, koji je počeo utakmicu, nije mogao da se suprotstavi bolje pripremljenim igračima sa Bubnja. Odigrao je nesigurno u odbrani, što je iskoristio kragujevački zonaš i u prvom poluvremenu obezbedio prednost od tri gola, koju gosti posle odmora sa izmenjenim sastavom i pojačanjima nisu mogli da sustignu, već su samo jednim pogotkom ublažili poraz.

Od početka Šumadija 1903 krenula je ofanzivno i u drugom minutu Savić je izašao pred golmana Radosavljevića, ali nije uspeo i da ga savlada. U 10. minutu najstariji igrač i kapiten Kragujevčana Ljubo Nenadić pokazao je da ga šut još dobro služi. Sa oko 18 metara šutirao je precizno i golman gostiju bio je nemoćan da spreči pogodak.

Kapiten Šumadije 1903 Ljubo Nenadić sa tri pogotka doprineo je pobedi svog tima

Na drugoj strani pripretili su Aranđelovčani, ali udarac Turkovića pod prečku novi golman Ristović uspeo je da izbaci u korner.

U 17. minutu bilo je 2:0 za Šumadiju 1903. Iskusni Nenadić iskoristio je odbijenu loptu od golmana i udarcem izvan linije 16 metara povisio prednost.

U finišu prvog poluvremena statična odbrana gostiju napravila je još jednu grešku. Ubacivanje Đorđevića sa desne strane neometano je na tri metra od gola prihvatio Nenadić i „pocepao“ mrežu za 3:0.

U drugom poluvremenu viđena je mnogo bolja igra Šumadije iz Aranđelovca, koja je nastupila sa devetoricom novajlija. Međutim, mladići sa Bubnja nastavili su sa presingom i u 50. minutu malo je nedostajalo Nenadiću da postigne i četvrti gol na utakmici, ali je golman gostiju pre stigao do lopte.

Jedna od neiskorišćenih šansi Šumadinaca sa Bubnja iz drugog poluvremena

Tri minuta kasnije gostujući igrač Obradović dobro je šutirao sa 16 metara , ali je golman Ristović bio na mestu i sprečio pogodak.

U 58. minutu istakao se golman Aranđelovčana, kada je odbranio udarac Đorđevića sa sedam-osam metara, a dva minuta kasnije i šut Rejmana.

U 78. minutu Đorđević je bio precizniji i posle greške odbrane gostiju u izbacivanju lopte postigao i četvrti pogodak za domaćina.

Miloš Đorđević je postigao četvrti pogodak za zonaša sa Bubnja

Međutim, igrači Šumadije iz Aranđelovca nisu se predavali  i pojačali su pritisak na gol Ristovića, koji se u 80. minutu istakao sa dve sigurne odbrane posle udarca Milovanovića iz prekida i kratko odbijene lopte, koju je Radošević iz blizine uputio prema mreži.

Ipak, u 85. minutu Aranđelovčani su uspeli da postignu gol. Na centaršut Radoševića, novajlija Radojičić iz Bačke glavom je rutinski poslao loptu  u mrežu i tako postavio konačan rezultat u susretu dva imenjaka – 4:1 za domaćina.

Narednu proveru fudbaleri Šumadije 1903 imaće u sredu sa Radničkim u Svijajncu.

ŠUMADIJA 1903 – ŠUMADIJA (A) 4:1 (3:0)

Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“.
Gledalaca: 50.
Sudija: Andrej Raković (Kragujevac).
Pomoćnici: Lazar Radojković, Petar Blagojević (obojica iz Kragujevca). Strelci: Nenadić u 10, 17. i 42. i Đorđević u 78. za Šumadiju 1903, a Radojičić u 85. minutu za Šumadiju (A).

ŠUMADIJA 1903: Ristović, Grković, Božović, Vranić, Živanović, Kočanović, Riznić, Šapić, Savić, Đorđević, Nenadić. Igrali su još: Jakovljević, Drekalović, Rejman, Janković, Milojević, Šapić.

ŠUMADIJA (A): Radosavljević, Desivojević, Matijašević, Janković, Stojković, Obradović, Radovanović, Milošević, Stevanović, Turković, Arsenijević. Igrali su još: Đonović, Pajević, Mihajlović, Milanović, Radenković, Milovanović, Radičević, Radojičić, Radošević, Jovetić, Petrović.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!