Vučić: EU najavila pokretanje investicionog paketa

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.02.2020.

22:16

Vučić: EU najavila pokretanje investicionog paketa
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je večeras, nakon neformalne večere lidera Zapadnog Balkana sa zvaničnicima EU u Briselu, da je Unija otvorena da čuje naše inicijative i ideje, te da predstoji pokretanje investicionog paketa za region.

Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da će EU poslati timove i primiti u pisanoj formi inicijative i ideje zemalja regiona.

EU je najavila, rekao je, pokretanje investicionog paketa za Zapadni Balkan, što je, kaže, veoma bitno.

Dodao je da će EU, kako je preneo sa sastanka, podstaći i regionalnu saradnju, a on je posebno ukazao na „mini šengen".

Sve to bi, prema njegovim rečima, otvorilo perspektivu i značilo da bi imali mnogo više konkretnih rezultata, nego što smo imali do sada.

„Veoma je važno što smo videli iskrenu posvećenost EU, njihovih najviših zvaničnika napretku celog regiona i želji ljudi koj žive na Zapadnom Balkanu osete blagodeti pristupanja EU", kazao je Vučić.

Predsednk Vučić procenjuje da ćemo imati šansu da se neke stvari ubrzaju.

"Mnogo toga će u Evropi biti okrenuto u ka Blakanu", rekao je Vučić novinarima u Briselu.

Na pitanje u kakvom tonu su se vodili razgovori, Vučić je rekao da niko od predstavnika nije tu došao da se svađa, niti da se prepire.

"Mi smo se borili i pojedinačno za sebe i za ceo reigon, to je bio naš posao i to smo smo dobro obavili. Posebno je ohrabrjuće to što ćemo imati mnogo sastanaka i što se vidi veća posevećenost Blakanu, u odnosu na ono što je bilo juče", kazao je Vučić.

Posebno je važno što će dolaziti investicioni projekti, a prvo prolazno vreme će biti u martu, pa u maju, kada bude samit u Zagrebu, zatim sa Grcima, zatim sa austrijskim predsednikom vlade i mnogim drugima, rekao je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: