Čikago ne može bez Srba: Stigao Boris Sekulić

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.02.20. | 19:29

Defanzivac iz Zemuna potpisao do 2022.

Otišli su Veljko Paunović, Nemanja Nikolić i Aleksandar Katai, ali očigledno Čikago Fajer ne može bez Srba. Potvrda toga je i najnovije pojačanje, pošto je Čikago doveo Borisa Sekulića (28). Defanzivac dolazi iz poljskog Gornjika, a ugovor sa američkim klubom potpisao je do 2022. godine.

Ostavivši dubok trag u slovačkom fudbalu između 2011. i 2018. godine, Sekulić je stekao pravo da dobije pasoš te zemlje u avgustu 2017. Sedam meseci kasnije debitovao je za reprezentaciju Slovačke.  Najbolje se snalazi na poziciji desnog beka, ali ume da pokrije i ostala mesta u poslednjoj liniji odbrane.

Izabrane vesti

U mlađim kategorijama Sekulić je nastupao za Zemun, gde je i rođen, a posle toga igrao je za Grafičar i FK Beograd. Prvi inostrani angažman imao je u slovačkom klubu Košice, za koji je nastupao u periodu između 2011. i 2015. Usledio je transfer u Slovan, potom u CSKA iz Sofije, te na kraju u poljski Gornik, za koji je upisao 36 nastupa.

Nije se baš Čikago proslavio u prethodnoj sezoni MLS lige pošto je završio na osmoj poziciji Istočne konferencije, koja mu nije omogućila učešće u plej-ofu. Odbrana nije bila glavni problem prošle godine  pošto je Čikago primio 47 golova na 34 utakmice, što je najmanje od timova koji se nisu plasirali u doigravanje. Ipak, sastav trenera Rafaela Vikija, koji je u klub stigao krajem 2019, biće jači za Sekulića. Srpski fudbaler imaće priliku da se uklopi u tim, pošto će proći pripreme u Los Anđelesu.

Sezona u MLS ligi počeće 1. marta, kada će Čikago gostovati aktuelnom šampionu Sijetlu. Do tada će Sekulić imati dovoljno vremena da se uigra, izbori za poziciju u timu, te na pravi način nasledi zemljake Kataija, Nikolića i trenera Paunovića.

Fotochicagofirefc.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara