Ponedeljak, 29.01.2007.

09:49

Hasani: Moguća podela Kosova

Nait Hasani, funkcioner DPK-a, kaže da je moguće da se međunarodna zajednica odluči za podelu Kosova.

Izvor: FoNet

Default images

U izjavi za Kosovapres, funkcioner Demokratske partije Kosova je izjavio da bi se međunarodna zajednica mogla odlučiti za podelu Kosova, ali se tome energično usprotivio, tvrdeći da bi ona dovela do novih sukoba na Balkanu.

"Postoji opasnost od podele Kosova, postoji mogućnost da to uradi i međunarodna zajednica, u skladu s političkim okolnostima na terenu, ako rešenje ne bude bilo moguće naći", kaže on.

"Takva podela je opasna i značila bi novi rat na Kosovu, na Balkanu, u regionu. Takva podela bi pokrenula razmatranje granica, a menjanje granica bi imalo velike posledice za čitav region u ovoj fazi", naveo je Hasani.

Funkcioner partije Hašima Tačija smatra da bi promena granica bila korak ka stvaranju, kako je rekao, prirodne Albanije, i dodao da o tome treba razmišljati za međunarodnim pregovaračkim stolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: