Mediji na Kosovu: Pompeo i Grenel neće da pričaju sa Kurtijem dok ne ispuni jedan zahtev

Novosti Online

15. 02. 2020. u 15:29

Izvori prištinskog dnevnika Gazeta Ekspres sa Minhenske konferencije govore o tome kako je Kurti zatvorio vrata glavnim kosovskim saveznicima

Медији на Косову: Помпео и Гренел неће да причају са Куртијем док не испуни један захтев

AP Photo/Visar Kryeziu

Svojim nedavnim izjavama o dva sporazuma postignuta sa Srbijom, uz insistiranje na taksama ili reciprocitetu premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti krenuo je u direktne konfrontacije sa SAD, piše Gazeta Ekspres.

Pročitajte još: Makron pisao Kurtiju: Spreman sam da posredujem, ukinite takse

Izvori tog prištinskog dnevnika sa Minhenske konferencije govore o tome kako je Kurti zatvorio vrata glavnim kosovskim saveznicima, jer su američki državni sekretar Majk Pompeo i specijalni izaslanik Ričard Grenel odbili da se vide sa njim.

Štaviše, izvori Gazete Ekspres navode da se nijedan visoki američki zvaničnik neće sastati sa Kurtijem bez ukidanja takse na srpsku robu.

Isti izvori su rekli su da su za Vašington neprihvatljivi Kurtijevi produženi stavovi o taksama i odbacivanje dva sporazuma postignuta sa Srbijom.

Gazeta Ekspres piše da je Kurti juče zatražio da se sastane sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i ambasadorom Ričardom Grenelom, ali njihov odgovor je bio negativan.

"Ne.Toliko.“, rekao je izvor prištinskog dnevnika i dodali da "niko ne može narušiti proces dijaloga.

(kosovo-online.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

KOLIKO JE TONA TEZAK NJIHOV ZAHTEV?

15.02.2020. 16:17

Klintonovim su redovno slali albanski brend, i mogli su da smrcu do mile volje.

dragan

15.02.2020. 18:44

Sta jedan nepismeni zlocinacki predsednik vlade nepostojece drzave na teritoriju Srbije misli da je on neka licnost, pa nek vide zapadnjaci sa kakvim likovima imaju posla svi politicari su teroristickih Siptarski zlocinci

Dymitr Ogonowski

15.02.2020. 18:44

Grenel je odbio sastanak s Kutrijem ali trazi od Vucića priznanje siptarske "drzave" na srpskom KiM a Vi se radujete "milosti" americkih svinja.

буки

15.02.2020. 19:45

Све је то договорена игра Амера и Шиптара. Један као захтева а други као неће, све док не ухвате Србе у неком раскораку.

TRN

15.02.2020. 22:12

Kosovo nikad, nikada neće boti država jer je osnovana na temeljima kriminala i vladavini sile. Američki krmaci i šiptarski kriminalci otkrivaju svoje tragove krvi i prste u velikom trgovanju ljudskim organima po ugledu na naciste. Takva država nema alternativu budućnosti.

Trololo

15.02.2020. 22:50

Čitam komentare i pitam se da li će ova zemlja ikad progledati od mržnje. Albance ne doživljavamo kao ljude a civilizovani svet nas upućuje da oni ljudi jesu i da sa istima treba da se dogovorimo. Sa druge strane ako bi naše rukovodstvo uvažilo drugu stranu odma bi bili proglašeni izdajnicima. Može da prođe ali bi tome moralo da predhodi dobrano spinovanje glasača skroz suprotno spinovanju koje se sada po tom pitanju radi. Razmisli.