Nova vest
Fudbal

Subota, 15.02.2020.

08:37

Stanković debituje na O2 TV – Zvezda na Brdu

Fudbaleri Čukaričkog i Crvene zvezde od 14.30 igraju derbi na Banovom brdu na otvaranju prolećnog dela Linglong Superlige Srbije.

Izvor: MS

Autor: MS

Stanković debituje na O2 TV – Zvezda na Brdu
Foto: FK Crvena zvezda

U centru pažnje biće novi trener Crvene zvezde Dejan Stanković zbog zvaničnog debija na klupi kluba u kome je počeo trofejnu igračku karijeru.

Sada je na novom početku, Zvezda mu je prvi samostalni posao i to posle odlaska jako uspešnog Vladana Milojevića.

Za razliku od njegovog bivšeg saigrača iz reprezentacije i kolege iz Partizana Sava Miloševića, novi posao kreće iz ležernije pozicije jer mu je Milojević ostavio 11 bodova prednosti u odnosu na "večitog rivala".

Ipak, bez obzira na to Stanković je jako oprezan, toliko i da postoji trema na debiju.

"Ima treme, sigurno, ona treba da bude prisutna. Sve utakmice u karijeri sam igrao sa tremom i pozitivnim stakom, i kada je bilo tako uvek sam bio dobar. Tako volim da se osećam, verujte. Kada nisam imao strah i tremu, bio sam stvarno, stvarno loš", rekao je Stanković na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić" u najavi utakmice.

Zvezda, po rečima bivšeg kapitena i "desetke" selekcije Srbije očekuje samo pobedu.

"Zvezda ima samo jedno očekivanje, a to je pobeda. Tako smo radili, tako smo se ponašali, a tako ćemo i nastaviti. Zvezda svakome mora da pokaže zube. Jako ćemo ući u utakmicu. Protiv svakoga moraš isto da pristupiš, nebitno je ko je protivnik", kazao je Stanković.

Sa druge strane, rival Čukarički takođe ima velike ambicije i pretenduje na plasman za izlazak u Evropu, što govori i pozicija broj četiri na tabeli.

"Brđani" priželjkuju da bi mogli da ponove nešto slično kao iz aprila prošle godine kada su posle dva gola zaostatka (3:2) prekinuli veliki niz Zvezde od godinu i po dana bez poraza u Superligi.

Tog meča se prisetio visoki defanzivac Čukaričkog Stefan Šapić.

"Mnogo lep osećaj je pobediti Crvenu zvezdu. Ta utakmica je bila stvarno luda, ne dešava se često da Crvena zvezda izgubi prednost od dva gola. A, nama je bila izuzetno značajna, tada je to bilo u plej-ofu, a sa tom pobedom smo skoro i završili posao oko plasmana u Evropu. Sa Zvezdom ćemo igrati i ove sezone još jednom, ali je i ovaj duel od ogromnog značaja, posebno zbog toga što je prvi posle zimske pauze", poručio je Šapić.

Utakmicu možete da pratite u uživo prenosu TV 02.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve