RIK poništio svoju odluku

Republička izborna komisija poništila je svoju odluku o poništavanju izbora na osam biračkih mesta.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.01.2007.

18:25

Default images

Time je usvojen na današnjoj sednici prigovor koalicije Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija. Kao razlog zašto treba poništiti odluku, predstavnici koalicije DSS-NS naveli su činjenicu da je glasanje poništeno uprkos činjenici da niko od učesnika na izborima nije podneo prigovor i da je RIK "izvukla zaključak da ona sama ima pravo, po službenoj dužnosti, da poništi glasanje".

"Ako su svi učesnici u izbornom procesu ujedinjeni u stavu da nije bilo nepravilnosti, onda nije jasno zašto RIK poništava, čiji interes štiti", rekao je predstavnik DSS-a Zoran Balinovac.

Ponovoljeni izbori tako se neće održati na po jednom biračkom mestu u opštinama Barajevo, Palilula, Ruma, Boljevac, Čajetina, Gadžin Han, Preševo i Bujanovac.

Podsetimo, juče je na sednici RIK-a došlo do sukoba, sednica je često prekidana pauzama, verbalnim duelima, a umalo je došlo i do fizičkog obračuna članova.

Danas su posle duže rasprave, u kojoj su predstavnici Srpske radikalne stranke isticali da su izbori na tim mestima morali biti poništeni, po službenoj dužnosti, pored ostalog i zbog viška listića, od 35 prisutnih članova RIK u proširenom sastavu, 22 glasala za predlog koalicije DSS-NS, protiv je bilo devet, a četiri su ostala suzdržana.

Na sednici RIK prethodno je odbačen prigovor izborne liste Mađarska sloga-Andraš Agošton-Pal Šandor, koja je tražila da se ponovo, "savesno, odgovorno, verodostojno i precizno" broje glasovi koje je ta koalicija dobila jer smatraju da su osvojili jedan poslanički mandat. Prigovor je odbačen kao neblagovremen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: