Nestalog kuvara iz Srbije u Sloveniji čeka 10 godina zatvora

J. KERBLER

14. 02. 2020. u 22:34

Carinici uhapsili Dejana Markusa sa tri litra amfetamina

Несталог кувара из Србије у Словенији чека 10 година затвора

Foto S. Sarić

ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA

DOK je policija u Hrvatskoj tragala za nestalim srpskim kuvarom Dejanom Markusom, slovenačka policija saopštila je kako je zbog šverca droge završio u zatvoru. Iz Slovenije je samo stigla štura vest da su kriminalisti iz Policijske uprave Maribor uhapsili Markusa, kojem preti kazna od jedne do 10 godina zatvora. Sud u Ptuju mu je nakon toga odredio pritvor, a policija je otkrila da je reč o švercu 2,86 kilograma zabranjene droge.

Drama sa kuvarom koji je imao zvezdane trenutke, ali i propast restorana i firmi koje je otvorio u Zagrebu, gde se iz Beograda preselio pre osam godina, počela je prošle sedmice, kada je stanodavki rekao da ide na put i potom se više nikome nije javio. Njegova sestra Jelena Markus Vučković prijavila je policiji u zagrebačkom kvartu Trešnjevka bratov nestanak. Za Markusov "Servus", prvi hrvatski butik ručno rađenih knedli, u centru Zagreba, nije bilo velikog zanimanja. Nije bolje prošla ni vinoteka, takođe u centru grada, pa je ubrzo usledio stečaj dve firme koje je kuvar otvorio u Hrvatskoj.

Šta je nateralo bivšu zvezdu kulinarske emisije emitovane u Srbiji "Kuvati srcem" da u automobil, istog dana kada je 7. februara objavljeno da je nestao, ukrca tri litra amfetamina u bocama koje podsećaju na flaše zejtina i uputi se iz Zagreba prema slovenačkoj granici, niko u ovom času ne zna. Slovenački carinici su izvršili pretres automobila, jer su možda imali neku dojavu, a Markusu su odmah na ruke stavljene lisice. Ostale su mnogobrojne teorije da je švercom droge pokušao da dođe do para kako bi podmirio dugove, a njegova sestra sada u Sloveniji traži istinu o bratovim nedelima. Zbog čega svo to vreme nisu obavešteni članovi porodice, i zašto se iz zatvora ni sam Markus njima nije javio, ostaje enigma.






Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Gliga

14.02.2020. 23:48

„Breaking bad" na naš način. Ne javiš se nikom par dana, pokrene se čitava potraga na celom Balkanu i najednom se pojaviš na slovenačkoj granici sa tri litre „Zejtina". Bistro nema šta : /

Gibson66

15.02.2020. 17:48

Pa ja koliko čitam on ima hrvatsko državljanstvo živi u Zagrebu.Što onda ,,poznati Beogradski kuvar ili srpski "Ja pratim razne sfere ali prvi put čujem za dotičbog.Ako leži u Mariboru biće u centru grada.