Još jedna „šta bi bilo“ priča: Kako je Malaga kratka za 2.000.000 evra ostala bez Kristijana

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.02.20. | 10:09

Tad još nije ni debitovao za Sporting

Takvih priča nije baš malo u svetu fudbala. Kad god neko zablista na terenu i dostigne enormnu cenu ili uspeh, jave se agenti ili čelnici klubova sa nekim neverovatnim pričama kako je baš tog igrača neko mogao nekada davno da dovede, ali – nije.

Nova epizoda tog serija nosi radni naslov „Kako je Malaga zbog 2.000.000 evra ostala bez Kristijana Ronalda“. Nije teško pogoditi, vreme radnje je kada je fantastični Portugalac bio tinejdžer i kada je čekao na dan kada će debitovati u dresu Sportinga iz Lisabona.

Izabrane vesti

I baš tada je Malaga probala da ga dovede, jer su skauti preporučili portugalskog fenomena, ali pregovori sa Sportingom nisu uspeli.

Reč ima Karlos Rinkon, šef skauting službe Malage u to doba.
Kristijano je i tada imao karakteristike kao danas: sjajne fizičke predispozicije i spektakularan udarac. U to doba ja sam uživao veliki poverenje predsednika kluba i šta god sam mu savetovao da uradi, dobijalo je podršku. Rečeno mi je da idem na velika takmičenja u Evropi, Americi i Južnoj Africi, morao sam da dođem do telefonskih brojeva trojice najboljih dečaka sa svih takmičenja“.

Na taj način je Rinkon, kako je ispričao u intervjuu za El Desmark, lokalni list iz Malage, došao i do Ronalda.
Kada je Kristijano u pitanju, kada smo došli do njega, on još nije debitovao za Sporting. Mi smo poslali ponudu preko menadžera Žorža Mendeša. Spremili smo novac, ali nismo mogli da idemo preko mogućnosti. Ponudili smo Sportingu 1.500.000 evra, ali oni su tražili 3.500.000. Nismo to mogli da platimo. Dobri igrači nikada nisu preskupi, ali taj novac nismo imali“.

Ostalo je, rekli bismo – istorija.
Samo mesec ili dva kasnije Kristijano je debitovao za Sporting i Mančester junajted je došao po njega. Žorž Mendeš je već tada imao kontakte sa klubovima iz samog evropskog krema, sa kojima Malaga nije mogla da se nosi. Na kraju je odlazak u Mančester bio najbolja opcija, a Ronaldo je postao jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala“, zaključio je Karlos Rinkon.

A, Malaga je danas u drugoj ligi Španije i bori se za opstanak...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara