Vučić: Sporazum sa Prištinom ne zavisi od ŽELJA, već REALNOSTI

Tanjug

14. 02. 2020. u 11:27

Predsednik Srbije izjavio je u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga

Вучић: Споразум са Приштином не зависи од ЖЕЉА, већ РЕАЛНОСТИ

Foto Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da postizanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine ne zavisi od političkih želja, već od političke realnosti i spremnosti Albanaca da razgovaraju o kompromisu.

Vučić je to rekao komentarišući izjavu Hašima Tačija da očekuje potpisivanje konačnog dogovora do kraja godine.

"Sedam godina slušam tu izjavu... To ne zavisi od političkih želja, već političke realnosti i spremnosti Albanaca da razgovaraju o kompromisu", rekao je Vučić novinarima u Minhenu, gde učestvuje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

SREĆAN SAM ŠTO DANAS VIDIM NAPREDAK, HVALA TRAMPU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga, te zahvalio na pomoći predsedniku SAD Donaldu Trampu.

"To nije nešto što je povezano sa politikom. Nije bilo lako pregovarati sa Prištinom, ali veoma sam srećan što danas vidim napredak. Još jednom zahvaljujem vama gospodine Grenel i predsedniku Trampu na ovim inicijativama koje predstavljaju jedini put za Srbiju i svi ćemo se mnogo bolje osećati u budućnosti i bićemo sposobni da stabilizujemo region i obezbedimo mir za naredne decenije za stanovnike celog regiona Zapadnog Balkana", naglasio je Vučić.

Vučić je to rekao nakon potpisivanja Izjave o namerama za uspostavljanje železničke linije Beograd - Priština, kao i za završetak izgradnje autoputa između ta dva grada.

"Srećan sam što vidim danas napredak i mnogo hvala predsedniku Trampu i Grenelu u ime Srbije, jer osećamo da ćemo od ovoga imati bolju budućnost i da ćemo osigurati mir za naredne decenije", rekao je Vučić nakon potpisivanja u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

Ovo što je potpisano značajno je zbog slobode kretanja, protoka robe, kapitala, usluga i ljudi, istakao je Vučić.

Takođe, zahvalio je predsedniku SAD i ambasadoru Grenelu na velikom inetresovanju za ovaj region.

Vučić je rekao da je Grenel upućen u političke okolnosti u regionu i kako da pomogne u daljem radu na slobodi kretanja ljudi, robe kapitala i usluga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

DejanM

14.02.2020. 14:08

Jedno su priče a drugo je realnost. Zato podržavam Predsednika koji izuzetno odlično obavlja svoj posao.

Pera Zvrk

14.02.2020. 14:34

Da "sporazum sa Pristinom zavisi od realnosti a ne od zelja"rece nas Predsednik.Ja bih dodao i Rezolucija 1244 je realnost a ne zelja gospodine Predsednice!!!!!

nn

14.02.2020. 18:31

Srbija je uvek otvorena za dijalog, saradnju i dogovor, jer tezi ka miru i stabilnosti, za razliku od Albanaca koji gledaju jedino sopstvene interese.

MAKSS84

14.02.2020. 20:40

Od zeleznickog saobracaja ce svi imati velike koristi, on ce doneti napredak svih zemalja u regionu.

Avram

14.02.2020. 23:51

Da Priština ima ozbiljne političare kao što mi imamo dijalog bi odavno bio rešen na obostrano zadovoljstvo.

Tara

15.02.2020. 06:28

Od zeleznickog saobracaja ce svi imati velike koristi, on ce doneti napredak svih zemalja u regionu.