14. februar  2020. 09.07  →  10.05 | Izvor: Tanjug

Srbija da nastavi jačanje političke i ekonomske stabilnosti

SARAJEVO -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću 15. februar, Dan državnosti, sa željom da Srbija nastavi da jača svoju političku i ekonomsku stabilnost, te da afirmiše regionalni i međunarodni položaj.

Dodik je naglasio da je snažna, stabilna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir i napredak celog regiona.

"Povodom ovog velikog praznika - Dana državnosti Republike Srbije, čast mi je i zadovoljstvo da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i poručim da Srbija u Republici Srpskoj uvek ima iskrenog i pouzdanog saradnika i prijatelja, jer nas povezuju snažne i neraskidive veze, prošlost, a verujem i svetlija budućnost", istakao je Dodik.

On je izrazio želju da se razvijaju, jačaju i unapređuju prijateljski odnosi Srbije, Republike Srpske i BiH na zadovoljstvo i u zajedničkom interesu svih, jer je saradnja od strateškog značaja za zemlje regiona i njihov napredak u svakom smislu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

"Još jednom Vama, rukovodstvu i svim građanima Srbije želim prosperitet i stabilnost, uz nadu da ćemo zajedničkim zalaganjem i delovanjem ovaj region povesti na put napretka", poručio je srpski član Predsedništva BiH.

Cvijanović: Srbija da nastavi putem razvoja i prosperiteta

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije, sa željom da Srbija nastavi putem razvoja i prosperiteta.

"Zadovoljstvo mi je da povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije, Vama, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, u svoje i u ime građana Republike Srpske, uputim najsrdačnije čestitke, sa željom da Srbija nastavi putem razvoja, prosperiteta, te jačanja svog regionalnog i međunarodnog položaja", istakla je Cvijanovićeva, prenosi Srna.

Predsednica Srpske izrazila je uverenje da će ekonomski razvijena i politički stabilna Srbija ostati najsnažiji oslonac Republike Srpske, te da će i ubuduće negovati svoje institucionalne veze i bratske odnose na dobrobit svih građana, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike.

"Ponosni smo na Srbiju koja pamti svoju slavnu prošlost, hrabro koračajući u budućnost i gradeći moderno društvo na temeljima demokratskih tekovina savremenog sveta, kao i bogate slobodarske tradicije srpskog naroda", navela je Cvijanović.

Čubrilović: Želimo da Srbija ostane lider zapadnog Balkana

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je rukovodstvu i građanima Srbije Sretenje - Dan državnosti, uz želju da Srbija ostane predvodnik celog zapadnog Balkana u stvaranju i poštovanju univerzalnih vrednosti i dostignuća civilizovanog i modernog doba.

"Rukovodstvo i građani Republike Srpske raduju se svakom napretku Srbije, kao pokretaču razvoja regiona i garantu stabilnosti ovih prostora", naveo je Čubrilović u čestitki predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsedniku Narodne skupštine Maji Gojković i premijeru Ani Brnabić.

On je istakao da su čvrste bratske i prijateljske veze oduvek bile temelj saradnje Srbije i Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, a posebno u oblastima ekonomije, obrazovanja i kulture, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

"Srbija je uložila značajna sredstva za pomoć Srpskoj i Srbima povratnicima u Federaciju BiH. Za to vam u ime naših građana izražavam duboko poštovanje i zahvalnost. Uz želju i nadu da će Srbija nastaviti da se razvija u svakom segmentu društva i da će se izboriti sa izazovima koji su pred njom, upućujem vam iskrene čestitke povodom Dana državnosti, a građanima Srbije želim napredak i blagostanje", naveo je Čubrilović, prenosi Srna.