Protest policajaca ispred Vlade

Oko 500 članova Nezavisnog sindikata policije protestovalo ispred zgrade Vlade, nezadovoljni materijalnim stanjem i uslovima rada

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 18.01.2007.

15:33

Default images

Delegaciju sindikata primio je ministar finansija Milan Parivodić, a o ispunjenju njihovih zahteva odlučiće Vlada na današnjoj sednici. Nezadovoljni policajci, pored takozvane 13. plate, koja nije isplaćena jedino zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, traže i da im se ograniči radno vreme na 174 sata, kako bi im bio adekvatno plaćen prekovremeni rad.

Policajci traže da nadležni počnu da poštuju i primenjuju Zakon o radu i Zakon o platama, po kojima im sleduje uvećanje koeficijenta od 30 do 50 odsto u odnosu na radnike drugih državnih organa.

"Naknada na ime 13. plate, novčana nadoknada, to je jedini zahtev i nadamo se da će Vlada to da ispuni", kaže Momčilo Vidojević, član predsedništva Nezavisnog sindikata policije.

"Povećanje plate se ne traži zasebno, to je povećanje koje stoji u Zakonu o policiji, znači to 30 do 50 odsto uvećanje koeficijenta već stoji u Zakonu i mi tražimo da se to primenjuje. Oni nam kažu da se već primenjuje, mi, policajci, mislimo da ne", kaže on.

Inače, ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić delegaciju sindikata primio je u ponedeljak, nakon čega je ispunjen samo jedan od zahteva - uvid u pravilnik o platama zaposlenih, dok je za ispunjenje ostalih pet dao samo usmeno obećanje.

I pripadnici policijske uprave Kragujevac danas su na sat vremena prekinuli rad i održali protest podrške Policijskom sindikatu Srbije i Nezavisnom sindikatu policije, koji zahtevaju obezbeđenje osnovnih sredstava i uslova rada za zaposlene u policiji.

Član Glavnog odbora Samostalnog sindikata policijske uprave Kragujevac Boško Radojević upozorio je da će, ukoliko se ne ispune zahtevi sindikata i zaposleni u policiji ne izjednače sa zaposlenima u državnim organima, "uslediti radikalniji oblik protesta".

Ispred zgrade policijske uprave u Kragujevcu protestovalo je oko 200 policajaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: