Najnovije vesti
Vesti Politika
Knežević i ambasador Španije u Beogradu o jačanju privrednih veza dve zemlje

Knežević i ambasador Španije u Beogradu o jačanju privrednih veza dve zemlje

Španija i Srbija imaju odlične političke odnose i na bazi toga, neophodno je razvijati dublje privredne relacije, predstaviti Srbiju kao investicionu destinaciju u Evropi koja bi za španske privrednike bilo novo, prijateljsko tržište, zaključak je sa sastanka ministra privrede Gorana Kneževića i ambasadora Španije u Beogradu Raula Bartolomea Moline.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Goran Knežević Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Goran Knežević

Zahvaljujući na principijelnom stavu o nepriznavanju samostalnosti južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, ministar Knežević je istakao da dve zemlje nastavljaju političkim stazama uzajamne podrške i predložio da se obostrano uloži napor u razvoj privredne saradnje i podrške Španije ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Imajući u videu informaciju ambasadora Moline o potencijalnoj poseti predstavnika Privredne komore Srbije u junu ili na jesen Privrednoj komori Španije, Knežević je kazao da bi održavanje biznis foruma u Španiji bila dobra prekretnica.

U cilju razvoja španskih investicija u Srbiji, Ministarstvo privrede dostaviće ambasadi sve neophodne informacije o podsticajima privredi i privrednom ambijentu u Srbiji, dok je ambasador Molina izrazio veliku zainteresovanost na učešću Španije u razvoju banjskog turizma kroz privatizaciju banja.