Četvrtak, 18.01.2007.

23:32

Deo OVK osumnjičen za ubistvo Srba

Tužilaštvo za ratne zločine osumnjičilo pripadnike tzv. orahovačke grupe OVK za ubistvo 25 Srba u pećini Volujak 1998. godine.

Izvor: B92, FoNet

Default images

Sinan Morina, koga Tužilaštvo za ratne zločine smatra jednim od odgovornih za taj ratni zločin, već se nalazi u pritvoru, potvrdio je za B92 portparol Tužilaštva Bruno Vekarić.

Ubijeni Srbi su živeli u selima Opteruša i Retimlje, a prošle godine izvršena je identifikacija nastradalih, a posmrtni ostaci predati su njihovim porodicama.

"Tužilaštvo osnovano sumnja da je čovek koji je nedavno prebačen iz Crne Gore zbog sumnje za delo terorizma, odgovoran za ratne zločine nad srpskim stanovništvom kod pećine Volujak, kada je 25 ljudi na svirep način direktno pogubljeno. Očekujemo da će taj slučaj preduzeti Tužilaštvo za ratne zločine i da će vrlo brzo uslediti sledeće procesne radnje, odnosno zahtev za sprovođenje istrage za ratni zločin nad srpskim stanovništvom na Kosovu 1999. godine", objasnio je za B92 Vekarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: