Najnovije vesti
Vesti Beograd
Deca pomagala radnicima "Zelenila" da zasade vraćene jelke

Deca pomagala radnicima "Zelenila" da zasade vraćene jelke

JKP "Zelenilo-Beograd"organizovalo je danas tradicionalnu sadnju jelki sa busenom koje su građani posle praznika doneli u rasadnike preduzeća. Sugrađanima koji su kupili jelke sa busenom, a nisu imali gde da ih zasade posle praznika, "Zelenilo" je dalo mogućnost da jelke donesu u njihov rasadnik, kako bi ih zasadili na površinama gde je planirana sadnja.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Zelenilo i deca
Zelenilo i deca

Radnicima "Zelenila-Beograd" su u sadnji pomogli mališani iz PU "11. april" i lekari iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Jelke su zasađene na uglu ulica Marka Čelebonovića i Norveške u naselju Bežanijska kosa.

Deca pomagala radnicima
Deca pomagala radnicima

Deca su ovom prilikom naučila zbog čega je važno čuvati životnu sredinu i živi svet koji nas okružuje, a imali su priliku da vide i kako se pravilno sadi drveće i da dobiju informacije kako se ono neguje posle sadnje. Lekari iz Gradskog zavoda za javno zdravlje su ih upoznali sa zdravim životnim navikama.

JKP "Zelenilo-Beograd", Beograd svake godine organizuje sadnju jelki, kako bi barem deo bio vraćen prirodi, imajući u vidu činjenicu da se tokom novogodišnjih praznika samo u Beogradu uništi hiljade jelki.

Jelke vraćene u prirodu
Jelke vraćene u prirodu

Cilj ove tradicionalne akcije je da se deci ukaže na značaj zaštite i očuvanja prirode.

- Ovakvim aktivnostima edukujemo najmlađe, produžavamo život četinara, utičemo na povećanje broja zelenih površina u gradu, a time i na humanije, zdravije i kvalitetnije okruženje - naveli su iz "Zelenila".