Vesti

0

Odloženo suđenje Vesiću, Obradović dobio kontratužbu

Autor: SA

Izvor: N1

Odloženo suđenje Vesiću, Obradović dobio kontratužbu

Izvor: Foto: Beta/Branislav Božić

Kako prenosi N1, Vesić, čiji je pravni tim podneo kontratužbu protiv Boška Obradovića, posle odlaganja suđenja optužio je Obradovića da troši državne resurse. Zamenik gradonačelnika je rekao da se Obradović u novembru nije pojavio na pripremnom ročištu, a danas je tražio novo odlaganje.

Sud je o kontratužbi danas obavestio Obradovića, posle čega je njegov pravni tim zatražio od suda kratko odlaganje, kako bi se pripremili za sledeće ročište, koje je zakazano za 25. februar.

Boško Obradović je poručio da će tužiti svakoga ko njega ili pokret Dveri nazove fašistom.

"Jer smo mi antifašistička politička organizacija koja baštini sve antifašističke tradicije srpskog naroda", rekao je Obradović reagujući na okupljanje pristalica SNS koji su ga uoči suđenja protiv Gorana Vesića dočekali s transparentima "Boško fašisto".

Uoči početka ročišta ispred suda se okupilo tridesetak aktivista SNS noseć identične transparente "Boško fašisto" i "Boško siledžijo" i uzvikujući iste parole, saopštio je pokret Dveri.

 

 

Obradović je ocenio da su takvi skupovi "protivzakoniti jer nisu prijavljeni", a Zakon o javnim okupljanjima nalaže da svaki skup koji ima više od 20 okupljenih "mora da se prijavi i da se ne sme organizovati okupljanje ispred zgrade suda".

On je podsećetio da je Goran Vesić, osim njega, "više desetina, stotina ili hiljada puta fašistima nazvao i brojne druge lidere opozicije, pa i novinare, dramske umetnike, karikaturiste..."

Obrdović je ocenio da je mnogo veći problem od nazivanja fašistima "sudbina ovih ljudi koji su danas ovde, a koji su bukvalno ucenjeni i primorani da ovo rade, da bi dobili posao ili ako su dobili posao od Srpske napredne stranke, da bi ga zadržali".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR