Carina UNMIK-a obavestila o kamionu

Carinska služba UNMIK-a obavestila je makedonske vlasti o sumnjivom kamionu, u kome je bilo sakriveno 400 kg heroina.

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2007.

20:34

Default images

UMNIK je taj kamion, pod pratnjom, sproveo do makedonske granice, saopšteno je na konferenciji za novinare UNMIK carine.

Direktor mobilnih jedinica UNMIK carine Ekrem Hajdari je rekao da je prilikom ulaska kamiona na Kosovo iz Crne Gore, na prelazu Kula, pripadnicima carine teret u kamionu bio sumnjiv zbog zemlje porekla robe, ali da zbog neadekvatne opreme nisu uspeli da otkriju drogu.

Hajdari je naveo da je roba krenula iz Venecuele i da je na Kosovo stigla preko Crne Gore u kamionu skopskih registarskih tablica, koji je prevozio boju.

Prema njegovim rečima, carinici su zatražili pomoć Kosovske policijske službe i anagžovali pse tragače koji, međutim, nisu uspeli da otkriju drogu.

Hajdari je naveo da je, pošto carinska služba UNMIK-a nema potrebnu opremu za skeniranje sadržaja pošiljki, odlučeno da kamion do granice sa Makedonijom prate mobilne jedinice UNMIK carine.

"Prilikom predaje pošiljke kolegama u Makedoniji naši carinici su obavestili makedonsku carinu o svojim sumnjama", rekao je on.

Hajdari je istakao da je, nakon otkrivanja kokaina u kamionu, generalni direktor makedonske carine pozvao carinsku službu UNMIK-a i zahvalio joj na pomoći u okrivanju droge.

On je, takođe, rekao da carinska služba UNMIK-a dobro sarađuje sa carinama u susednim zemljama i da sa njima često razmenjuje informacije koje vode presecanju kanala za krijumčarenja robe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: