Najnovije vesti
Vesti Hronika
ZALJUBILA SE U AMERIKANCA, PA OTIŠLA S NJIM U VIJETNAM Beograđanka preživela torturu, sestra je spasila IZ KANDŽI NAPASNIKA

ZALJUBILA SE U AMERIKANCA, PA OTIŠLA S NJIM U VIJETNAM Beograđanka preživela torturu, sestra je spasila IZ KANDŽI NAPASNIKA

Od trenutka kada je Beograđanka (34) uspela da pozove sestru i da joj kaže da je Amerikanac s kojim je bila u emotivnoj vezi drži zatočenu u hotelskoj sobi i zlostavlja, počela je komunikacija između nadležnih ove dve države kako bi se ona bezbedno i što pre vratila u Srbiju.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Nesrećna žena uspela je da iskoristi priliku i pobegne iz hotela Foto: Instagram
Nesrećna žena uspela je da iskoristi priliku i pobegne iz hotela

Beograđanka je prošle nedelje spasena iz kandži Amerikanca, sa kojim je četiri meseca živela u hotelu u gradu Nja Čang u Vijetnamu. Kako nam je ranije rekao izvor upoznat sa slučajem, poslednjih nekoliko nedelja život ove Srpkinje pretvorio se u pakao - Amerikanac ju je psihički i fizički zlostavljao, ne dajući joj da izađe iz hotelske sobe. Žena je uspela da pobegne iz kandži nasilnika, a izvor "Blica" objasnio je šta se dešavalo u sledećih par dana. Naime, ona je uspela da kupi avionsku kartu za Ho Ši Min, grad udaljen od Nja Čanga oko 400 kilometara.

Pročitajte još

- Uspela je da pobegne u Ho Ši Min gde se smestila u hotel. Pozvala je svoju sestru i rekla joj šta joj se desilo. Njena sestra je potom pozvala policiju u našoj zemlji - kaže naš izvor.

Osim sa policijom, njena sestra je stupila u kontakt i sa Fondacijom "Tijana Jurić". Osnivač fondacije Igor Jurić rekao je ranije za naš list da je nakon toga stupio u kontakt sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem. Prema njegovim rečima, ovo ministarstvo odmah je reagovalo kako bi obezbedilo siguran prelazak Srpkinje iz smeštaja u Vijetnamu do aerodroma. Istovremeno, prema rečima našeg izvora, naša policija je nakon poziva sestre žrtve stupila u kontakt sa počasnim konzulom Srbije u Ho Ši Minu Draganom Mladenovićem.

- Počasni konzul je o slučaju obavestio vijetnamsku policiju. Njihova akcija bila je delikatna, s obzirom na to da je on američki državljanin - dodaje izvor.

Takođe, počasni konzul bio je u kontaktu i sa našom državljankom. On je za naš list potvrdio da joj je pružio podršku i da je objasnio šta treba da uradi kako bi izašla iz zemlje. U međuvremenu, manijak se nakon njenog bega nije smirio, već je nastavio da joj preti putem društvenih mreža. Prema rečima našeg izvora, on joj je slao poruke da "će joj pobiti celu porodicu ako se vrati u Srbiju".

Pročitajte još

Usledio je dolazak po ženu do hotela u kojem je bila smeštena. Kako saznajemo, ona nije imala vidljive povrede. Žena je, kako je ranije rekao počasni konzul za naš list, uspela da uhvati prvi let za Beograd i napusti Vijetnam nakon 48 sati otkako se obratila za pomoć.

Slučaj

Što se tiče Amerikanca, nije poznato da li će on krivično odgovarati u ovoj zemlji. Prema rečima našeg izvora, po dosadašnjim informacijama, on nije bio priveden nakon ovog slučaja.