Četvrtak, 04.01.2007.

14:00

PUPS: Penzijski zakon poguban

Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić kaže da je važeći Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju poguban za penzionere.

Izvor: Beta

Default images

"Prosečna penzija će u naredne tri godine biti nominalno povećana za svega četiri hiljade dinara i iznosiće oko sedamnaest hiljada, dok će troškovi življenja porasti za više od 50 odsto", rekao je predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije na predizbornoj konvenciji u Zrenjaninu.

Predsednik Socijaldemokratske partije, koja na predstojeće izbore izlazi u koaliciji sa PUPS-om, Nebojša Čović, rekao je da su ljudi koji su radili dvadeset ili trideset godina i u procesu privatizacije ostali bez posla, najveći gubitnici tranzicije.

"Njihov minuli rad se ne poštuje. Iako su tokom svog radnog veka od plata odvajali za penzijski i invalidski fond, sada od toga nemaju ništa. Zato država mora da im pomogne da ostvare pravo na korišćenje tih sredstava", kazao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: