Grafit "Tadića pored Đinđića"

Na zgradi Gimnazije, u glavnoj ulici u Ćupriji, tokom noći je ispisan grafit "Tadića pored Đinđića".

Izvor: B92

Sreda, 03.01.2007.

17:09

Default images

Pojava grafita izazvala je oštru osudu demokrata u tom gradu. Kako za B92 javlja Branislav Jovanović, potpredsednica Opštinskog odbora Demokratske stranke u Ćupriji Ksenija Milošević kaže da demokrate najoštrije osuđuju taj čin i zahteva od policije da što pre otkrije počinioce.

"Neprihvatljivo je da neko četiri godine posle ubistva Zorana Đinđića ima takav stav prema DS-u i predsedniku DS-a i Srbije Borisu Tadiću. To je očigledno klima koja se neguje u Ćupriji. Neko je prolazio gradom i lepio crne trake preko Tadićevog lika. Tadić jeste predsednik DS-a, ali je i predsednik Srbije. Zgroženi smo i začuđeni da neko i dalje ima takav otpor prema DS-u", kaže ona.

Grafit je tokom dana prekrečen, ali je još vidljiv. Demokrate navode da je neprihvatljivo i to što je neko odlučio da takav grafit napiše na zgradi obrazovne ustanove s dugom tradicijom, koja je dala nekoliko akademika i državnih zvaničnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: