Protest ANEM-a zbog gašenja RTV M

ANEM je protestovao zbog oduzimanja emisione opreme Radio-televiziji M Plus iz Mladenovca.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2006.

15:28

Default images

U saopštenju Asocijacije nezavisnih elektronskih medija navodi se da RTV M Plus od srede ne emituje program na osnovu privremene mere o plenidbi emisione opreme, koju je doneo Opštinski sud u Sopotu.

"Sud je postupao po tužbi Javnog preduzeća za informisanje Mladenovac za smetanje poseda, kojom je zapravo bila zamaskirana prijava štetnih smetnji", navodi ANEM i ističe da je Republička agencija za telekomunikacije RATEL isključivo nadležna za postupanje po takvim prijavama.

ANEM je ocenio da se u tom slučaju radi o drastičnom gušenju slobode izražavanja i zatražio od pravosudnih organa da poštuju nadležnosti nezavisnih regulatornih tela i da bez odlaganja preispitaju odluku suda u Sopotu.

Ta asocijacija je zatražila da se RTV M Plus omogući da nastavi emitovanje programa jer javni konkurs za izdavanje dozvola na lokalnom nivou tek treba da bude raspisan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: