KFOR obezbeđuje objekte SPC

Pripadnici KFOR-a i dalje će obezbeđivati objekte Srpske pravoslavne crkve na Kosovu, saopštava KIM info-služba.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2006.

14:14

Default images

"Povodom vesti u pojedinim medijima da su se pripadnici italijanskog KFOR-a povukli ispred manastira Pećka patrijaršija, KIM Info-služba je kontaktirala sa zamenicom igumanije manastira, mati Haritinom, koja je potvrdila da KFOR i dalje čuva manastir i da se monahinje osećaju sigurno i bezbedno", navodi se u saopštenju. Istu informaciju je preneo i protosinđel manastira Visoki Dečani Sava.

Prema saznanjima KIM Info-službe, pripadnici italijanskog i španskog KFOR-a redovno obezbeđuju manastire u svojoj zoni odgovornosti.

Italijanski general Klaudio Boreka, komandant borbene grupe "Zapad", posetio je manastir Visoki Dečani pre dva dana i razgovarao
sa igumanom manastira, vikarnim episkopom Teodosijem.

General Boreka je preneo čvrsta uveravanja da će KFOR i dalje nastaviti da obezbeđuje srpske svetinje, navodi se u informaciji KIM info službe.

Kako je general Boreka objasnio vladiki Teodosiju, KFOR će deo vojnika koji su bili angažovani na statičnim punktovima koristiti za mobilne patrole u širim zonama oko manastira čime će se, kako je objašnjeno, postići bolji kvalitet zaštite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: