Uhapšena majka preminulog deteta

Policija uhapsila Draganu D. iz Žitišta, zbog sumnje da je svom dvogodišnjem detetu nanela povrede od kojih je ono preminulo.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2006.

12:09

Default images

Dragana D. (23) je uz krivičnu prijavu predata istražnom sudiji Okružnog suda u Zrenjaninu koji joj je nakon saslušanja odredio pritvor. Ona se sumnjiči da je nanela povrede detetu u periodu od 7. do 9. decembra, nakon čega je ono preminulo 15. decembra u beogradskom Urgentnom centru.

Nakon smrti deteta Dragana D. je u izjavama za javnost optužila svoju duševno obolelu sestru za navodno nanošenje telesnih povreda njenom sinu.

Rezultati obdukcije tela pokazali su, između ostalog, i vreme nastanka smrtonosnih povreda glave i gušenja, što se nije poklopilo sa Draganinim izjavama.

Po krivičnom zakonu Republike Srbije, nasilje u porodici sa nastupanjem smrti predviđa kaznu od 3 do 12 godina zatvora.

Podsećamo, posle smrti dvogodišnjeg Gorana, koji je preminuo u dečjoj bolnici u Tiršovoj, Dragana D. je u izjavama za njegovu smrt optužila svoju duševno obolelu sestru koja je kod nje u Žitištu boravila kao gošća. Dok je čuvala Gorana, navodno mu je nanela smrtonosne telesne povrede.

Sestra je, kako je izjavila policiji, ali i B92, posle zlostavljanja dečaka nestala iz kuće. Međutim, kako nezvanično saznajemo, dečakova tetka je sve vreme bila u duševnoj bolnici i nije odlazila u Žitište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: