TAJNI PREGOVORI U OPOZICIJI: Zelenović i Paunović traže podršku da idu na izbore
Foto: Beta / Luka Filipović, Zorana Jevtić

IZA KULISA SASTANKA S BEOGRADSKIM DEMOKRATAMA

TAJNI PREGOVORI U OPOZICIJI: Zelenović i Paunović traže podršku da idu na izbore

Vesti -

Kao i na nedavnom sastanku sa šumadijskim odborima DS, čelnici Šapca i Paraćina su podvukli da imaju podršku lidera demokrata Zorana Lutovca

Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, i Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, imali su sastanak s beogradskim odborom DS, na kom su tražili podršku da idu na predstojeće lokalne izbore, saznaje Kurir.

Kao i na nedavnom sastanku sa šumadijskim odborima DS, čelnici Šapca i Paraćina su podvukli da imaju podršku lidera demokrata Zorana Lutovca.

- Paunović i Zelenović su tražili podršku beogradskog odbora DS za izlazak na lokalne izbore da ih kasnije ne bi minirali u okviru stranke i SZS, ali i zbog logističke podrške na terenu.

Oni su naglasili da imaju Lutovčevu podršku i da je bojkot izbora glupost, te da nisu znali od starta da će sve ići tako loše i bez plana. Paunović je čak rekao i da će, ukoliko stranka ne promeni odluku, on sam da se iščlani iz nje - kaže izvor Kurira.

Pored odluke o izlasku na lokalne izbore, DS se bori i sa slučajem Gordane Čomić. Čomićka je prekinula bojkot parlamenta i poručila da je spremna da sa osmehom snosi sve posledice, a kako navode naši izvori, ona neće biti izbačena iz stranke.

Međutim, nije isključeno da će sama napustiti DS i preći u pokret Srbija 21. Čomićeva je juče, na pitanje da li će izaći na izbore na listi Srbija 21, rekla da će sačekati da vidi da li oni izlaze na izbore, a onda da li bi nju neko hteo, jer se ona ne menja. Pomenuti pokret je juče održao okrugli sto - spremni su da se bore, ali će odluku o izlasku na izbore doneti uskoro.

(Kurir.rs / K. B. / Foto:Beta / Luka Filipović, Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track