Čović: Očekujemo 20 mandata

Nebojša Čović izjavio je da očekuje da će koalicija SDP i PUPS na predstojećim parlamentarnim izborima preći cenzus.

Izvor: B92

Nedelja, 24.12.2006.

13:19

Default images

Predsednik Socijaldemokratske partije se nada osvajanju između 15 i 20 mandata. "Ukoliko to i ne bude, nastavićemo i dalje da radimo svoj posao, kao što smo ga radili i do sada. Nas čeka jedna veoma kompleksna godina, jer je Srbija na pragu godine velikih iskušenja i izazova sa kojima će se suočiti", naglasio je Čović.

Čović je rekao da je period rešavanja pitanja konačnog statusa Kosova, u koji Srbija ulazi, period smišljenog pritiska, čak takvog pritiska da će biti pokušaja da se odričemo teritorija za demokratizaciju i integraciju.

"Na to niko nema pravo od politačara, jer referendum je bio jasan, a određena kompromisna rešenja po sistemu dogovora i zadovoljavanja interesa i jedne i druge strane u sebi sadrže elemente podele", ocenio je Čović.

On je rekao da pristup, "koji budemo primenili kada je Kosovo i Metohija u pitanju", mora da važi u čitavom regionu.

"Ako vi kažete većinski građani se opredeljuju na Kosovu i Metohiji referendumom kakav status žele, onda to pravo morate da date i drugim građanima u regionu. To pravo morate da date i Makedoniji i Bosni i Hercegovini", istakao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: