Tužba protiv branilaca Milenkovića

Pravni zastupnici Vladimira Popovića podneli krivičnu prijavu protiv više branilaca Dejana Milenkovića Bagzija.

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2006.

17:12

Default images

Pravni zastupnici Vladimira Popovića podneli su specijalnom tužiocu krivične prijave protiv tri advokata Slobodana Milivojevića, Biljane Kajganić i Miodraga Gligorijevića koje je svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi nedavno optužio da su ga nagovarali da za ubistvo premijera Zorana Đinđića optuži njegove bliske saradnike.

Svedok saradnik Dejan Milenković rekao je u Specijalnom sudu i da je nakon pokušaja ubistva premijera kod hale "Limes" otišao u kancelariju kod advokata Milivojevića i da je tu trebalo da snime njegovu izjavu kako je navodno sa premijerom i njegovim saradnicima prodavao drogu.

On je rekao da postoji nezavisni svedok, snimatelj TV Pink, koji može da potvrdi Milenkovićeve tvrdnje da je u kancelariji kod advokata trebalo da snimi lažnu izjavu.

Pravni zastupnici Vladimira Popovića predali su tužiocu i dokumentaciju o javnim nastupima pojedinih političara, analitičara i novinara, koja, prema njihovim rečima, pokazuje da je postojala sistematska odmazda protiv prvih saradnika Zorana Đinđića.

"Krajnji cilj je da se utvrdi veza između advokata i optuženih i veza između političara, medija i službe, veza optuženih sa javnim ličnostima, političkim analitičarima, i svih onih koji su u poslednje tri godine plasirali sistematske laži, optužujući pre svega Zorana Đinđića da je deo mafije, a posle toga i njegove najbliže saradnike da su učestvovali u njegovom ubistvu. Tako su svesno i namerno skretali istragu i zaluđivali javnost", rekla je Biljana Kovačević-Vučo, predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava i pravna zastupnica Vladimira Popovića.

Milenković svedoči krajem januara

Dejan Milenković počeće svedočenje na suđenju optuženima za udruživanje u Zemunski klan krajem januara iduće godine, najavilo je sudsko veće Specijalnog suda na glavnom pretresu.

Predsednik Sudskog veća Milimir Lukić zakazao je nastavak glavnog pretresa za period od 29. januara do 2. februara i najavio da je za tada planirano saslušanje Milenkovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: