Kockom rasterujemo koronu: Stefan (32) u Pekingu dva meseca igra domino sa taštom i čeka da prođe virus

A. Mikata/Novosti online

06. 02. 2020. u 11:15

Izlazi iz naselja su zatvoreni i postoji samo jedan "ček point" sa kontrolom

Коцком растерујемо корону: Стефан (32) у Пекингу два месеца игра домино са таштом и чека да прође вирус

DVA meseca igram domino sa taštom i čekam da prođe virus, kaže Beograđanin Stefan koji je "zarobljen" u Pekingu zbog ograničenog kretanja.


Stefan Živković (32) je u Peking stigao 11. decembra da sa suprugom Guan i ćerkom Kajom proslavi Kinesku novu godinu i vrate se kući u Beograd. Nažalost, propustio je let 29. januara i moraće da kupe nove karte koje počinju da se prodaju 10. februara. Pošto je grad izdeljen na zone kretanje je ograničeno i naselje u kojem se nalazi ima samo jedan izlaz koji se proverava.


- Panike nema, ali je oprez vidljiv - kaže Stefan.- Većina radnji je zatvorena, ali i dalje rade veliki super-marketi i namirnica ima dovoljno. Pošto beba Kaja neće da nosi masku ona ne može da ide na javna mesta, pa u nabavku idemo bez nje. Mnogo nam je dosadno, dva meseca sam se svako veče kockao sa rodbinom. Tašta naročito voli da igra mahdžong, kineske domine.

PROČITAJTE JOŠ: Virus korona ne posustaje, Kina pojačava mere: U Vuhanu i gimnazije postaju u bolnice


Stefan je jedan od retkih naših vodiča koji govore kineski jezik, a poslednja dva meseca je imao priliku da ga usavrši do perfekcije. On je suprugu Guan je upoznao dok je studirao u Pekingu, a pre godinu dana u Beorgadu se rodila Kaja.



- Supruga po ceo dan slika i tako provodi vreme dok čeka da prođe virus - smeje se Stefan.- Sada je hladno i pada sneg, pa smo po ceo dan u kući. Pošto je mnogo dosadno, rodbina i komšije se trude da prekrate vreme raznim aktivnostima, a naročito roštiljanjem. Vole krilca i jagnjetinu, a moje ćevapčiće ne, jer od srpske kuhinje obožavaju samo jela pod sačem. Dosta se družimo i čekamo 10. februar kada su rekli da će ponovo početi prodaja avionskih karata.




BACI PET


BEBA Kaja ne izlazi iz kuće jer neće da nosi masku, ali dosta vremena provodi sa svojima.


U Pekingu je naučila da kaže na srpskom "baci pet".



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

SUMADINAC KG

06.02.2020. 12:07

Meni izgleda da ti je teze to sto si, toliko dugo, u kuci sa tastom nego problem sa korona virusom.