Imigranti i britanske vrednosti

Ljudi koji žele da žive u Britaniji moraju da se integrišu u britansko društvo i usklade s njegovim vrednostima, kaže Toni Bler.

Izvor: B92

Subota, 09.12.2006.

11:43

Default images

Bler je rekao da će britanska vlada preduzeti niz mera kako bi ohrabrila imigrante i manjine da se integrišu u britansko društvo. Migracija je bila korisna za Britaniju i gostoprimljivost Londona prema pripadnicima mnogih naroda učinila je da on bude možda najpopularniji glavni grad na svetu, rekao je britanski premijer.

"Ali, mi štitimo taj stav braneći ga. Naša tolerancija je deo onoga što čini Britaniju Britanijom. Prema tome, prilagodite joj se ili ne dolazite ovde. Ne želimo one koji šire mržnju, koje god da su rase ili vere", kazao je Bler u razgovoru u petak s profesorima, studentima i muslimanskim vođama u Londonu.

Britanija ponovo razmatra svoju politiku prema etničkim i verskim manjinama, posle prošlogodišnjih samoubilačkih bombaških napada u Londonu u kojima su poginule 52 osobe.

Međutim, analitičari smatraju da bi politika vlade prema islamu mogla da ima loše posledice, ako bi se 1,8 miliona muslimana koji žive u Britaniji, osetili kao meta napada.

"Imigranti koji žele da žive u Britaniji moraće da polažu testove poznavanja engleskog jezika, a etničke ili verske grupe koje traže podršku države moraće da dokažu da se zalažu za integraciju", rekao je Bler.

On je ponovio da Britanija neće donositi verske zakone i da neće dozvoljavati verske sudove, koje neke zajednice izgleda da imaju, već svi moraju da poštuju vladavinu prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: