Sreda, 29.11.2006.

12:44

Vučelić: Sa SRS-om i narodnjacima

Socijalističkoj partiji Srbije ne pada na pamet da ponovo podržava manjinsku vladu, kaže Milorad Vučelić.

Izvor: FoNet

Default images

"Na nas neko može da računa samo kao bitan faktor u vlasti", izjavio je potpredsednik SPS-a Milorad Vučelić, navodeći da bi lično najviše voleo vladu radikala, narodnjaka i socijalista.

"Socijalistička partija Srbije mora biti u sledećoj vladi, i o tome će odlučivati sama, bez pritisaka SRS-a, DSS-a ili DS-a", rekao je Vučelić u razgovoru za Novosti.

On je potvrdio da je bilo nezvaničnih kontakata s liderom Socijaldemokratije Vukom Obradovićem da bude na izbornoj listi SPS-a.

"Ali, nama to nije prihvatljivo, jer on predstavlja stranku bivšeg DOS-a. Razgovaraćemo, međutim, sa penzionerima, pogotovo vojnim, jer je prirodno da oni budu na listi levice. Tu su i borci NOR-a koji su, takođe, naš prirodni saveznik", rekao je Vučelić.

Potpredsednik SPS-a smatra, pred nedeljne stranačke izbore, posle kojih će, kako veruje, preuzeti stranačko kormilo, da se stranka neće pocepati.

"Ne smemo sebi da dozvolimo takav luksuz. Nema prostora da neko u SPS-u posle kongresa bude novi Bane Ivković. Siguran sam i da drugi kandidati to ne žele, jer u novom rukovodstvu vidim sve one koji pretenduju za partijske funkcije", rekao je Vučelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: