Sprečen obračun "zemunaca" u Zadru?

Istražni sudija Županijskog suda u Zadru odredio jednomesečni pritvor dvojici hrvatskih državljana.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 28.11.2006.

11:28

Default images

Zadarska policija je protiv pomenutih podnela prijavu zbog pripremanja krivičnog dela protivdržavnog terorizma, a pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela.

Policija je objavila inicijale uhapšenih, ali se nezvanično saznaje da je reč o Nikoli Veinu iz Zrmanje kod Gračaca Tibor Furu iz Donjeg Srba. Vein je uhapšen u nedelju uveče u centru Zadra, a kod njega je nađena veća količinu plastičnog eksploziva. Fur je Veina dovezao do Zadra, a sat kasnije je uhapšen kod Obrovca.

Policija istražuje ko je bio njihova meta, a lokalni mediji nagađaju da su Zadru nameravali da likvidiraju pripadnika Zemunskog klana Vladimira Milosavljevića, član zemunskog klana u bekstvu, i to po nalogu Zemunskog klana. Prema istim izvorima, Vein i Fur su nameravali da pod Milosavljevićev automobil postave eksploziv koji se aktivira mobilnim telefonom, pošto se ovaj ukrca na trajekt na liniji Zadar-Ankona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: