Strava i užas Igokee u Podgorici, Budućnost slavila sa 40 razlike

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.02.20. | 18:42

Katastrofalna predstava ekipe Dragana Bajića

Imala je Igokea onih šest vezanih poraza na startu sezone, ali od tada je, bar se tako činilo, uhvatila solidan ritam. No sve kao da je palo u vodu večeras. Gosti gotovo da nisu postojali na terenu u "Morači", dopustili su sebi luksuz da u prvom poluvremenu postignu samo 23 poena, te da dožive pravi debakl u crnogorskoj prestonici. Budućnost je bila nemilosrdna - 99:59.

Od samog početka bilo je jasno u kom smeru će teći ovaj meč. Gosti su igrali prilično katastrofalno u napadu, imali su užasne procente šuta, što je Budućnost prilično uspešno koristila. Mnogo je aktivniji bio domaći tim na skoku, što mu je dopuštalo da dođe do znatno većeg broja šansi od rivala.

Izabrane vesti

Uostalom, Igokea gotovo da nije mogla da pogodi ništa sa distance. Gostujući tim nije ličio na sastav koji je tek donedavno bio u seriji od četiri vezane pobede. Ređale su se izgubljene lopte, prazni posedi, a semafor je "igrao" samo na strani domaće ekipe.

Najefikasniji u timu iz Podgorice bio je Skot Bamfort sa 18 poena uz 6/6 za dva poena i 2/6 sa distance, pratio ga je Danilo Nikolić sa dva poena manje, takođe uz odlične procente (5/6 za dva, 2/4 za tri), a dvocifreni su još bili Skot Kilpatrik sa 11 poena i Džastin Kobs sa 10. Na drugoj strani, Sava Lešić sa 15 poena i Rašad Von sa 11 poena bili su jedini vredni pomena.

Nakon uvodne rezultatske klackalice, koja je na ovom meču trajala zaista prilično kratko, Budućnost je sve uzela u svoje ruke. Serijom 10:0, domaći tim je otišao na dvocifrenu razliku, što je bio put bez povratka za momke Dragana Bajića. Negde na prelomu između prve i druge četvrtine, Podgoričani su napravili seriju 19:2, dokopali se razlike od 26 poena, koja je već tada mogla da im garantuje sigurnu pobedu.

Međutim, ekipa Budućnosti se ni tu nije opustila, a strateg Podgoričana, Petar Mijović, odlučio se da maksimalno promeša sastav u nastavku meča. No, i u takvom rasporedu snaga, tim iz crnogorske prestonice bio je izuzetno nadmoćniji. Ređali su se do kraja poluvremena poeni Ilića, Mejersa, Ivanovića, Popovića, a domaći su imali čak 24 poena zalihe – 47:23.

Ako su se gosti pitali može li gore od toga, odgovor su dobili vrlo brzo. Već u trećoj četvrtini Budućnost je nastavila da buši mrežicu Igokee i bilo je samo pitanje da li će doći do stotke i sa kojom razlikom će na kraju trijumfovati. Kroz dve mini-serije, jedne sa početka deonice i druge sa njenog kraja, Budućnost je ušla u poslednjih deset minuta košarke sa čak 35 poena razlike na svojoj strani.

Činilo se da će tim Dragana Bajića bar malo uspeti da se trgne u poslednjoj četvrtini, ali je taj "zamah" dobre igre ponovo potrajao svega par poseda. Nakon toga, konce opet preuzimaju Bamfort, Mejers i Popović, pa je na semaforu na oko pet minuta do kraja utakmice pisalo potpuno neverovatnih 92:47. Međutim, gost je do kraja uspeo koliko da se trgne, čak i da izbegne da primi stotku, ali će obrazi svakako brideti.

ABA LIGA - 18. KOLO

Petak
Zadar - Mornar 83:89
/Alen 25 - Heris 14/

Subota
Krka - Cibona 69:77
/Jošilo 21 - Novačić 22/

FMP - Cedevita Olimpija 100:105 (nakon produžetka)
/Ulubaj 26 - Blažič 27/

Nedelja
Primorska - Mega Bemaks 93:87
/Barič 24 - Peri 22/

Budućnost - Igokea 99:59
/Bamfort 18 - Lešić 15/

Ponedeljak
18.00: (1,60) Crvena zvezda (14,5) Partizan (2,55)

*** kvote su podložne promenama

Foto: ABA liga (KK Budućnost VOLI)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara